Lider kadınlar Ege Üniversitesi’nde klasik müzik dinlediler

  • 0
  • 916
Yazı Boyutu:

İzmir İl Dernekler Müdürlüğü ve Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği tarafından düzenlenen ‘‘Lider kadın eğitimi programı’’ çerçevesinde, Şubat ayı etkinliği olarak kadınlar Ege Üniversitesi’nde klasik müzik dinlediler.
 
Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği başkanı Emel Acar, İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz ve lider kadın eğitimine katılan kadınlar hep birlikte E.Ü. 50. Yıl Köşkü’ne ziyaret gerçekleştirdiler. Köşk müdürü Dr. Mete Neptün kadınlara ‘‘klasik müziği anlayarak dinlemek’’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Tamamı Mozart’ın eserleri olan sunum kadınların büyük beğenisini topladı. Çalınan tüm eserler hakkında bilgi veren Dr. Mete Neptün; Mozart’ın hayat hikayesinden ve yaşantısından kesitler sunup, Mozart ve klasik müzik konusunda kadınların bilgilenmelerini sağlayarak, ‘‘araştırma ve bilgi toplamanın klasik müzik konusundaki önemini’’ vurguladı.
 
Etkinliğin sonunda konuşan Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği Başkanı Emel Acar; ‘ülkemizde kadınlara yönelik kursların bir çoğu kadının geleneksel rolllerini sürdürmesine yöneliktir ve bu da kadının eve hapsolması sonucunu doğurmaktadır. Bütün bunlardan ötürü etkinliklerimizi kültürel alanlar üzerine seçiyoruz’’ dedi. Emel Acar’ın konuşmasının ardından dernek üyeleri dinleti için Dr. Mete Neptün’e teşekkür etti ve etkinlik sona erdi. İZMİR(Ege Ajans/ Tolga Dağdelen, Azizhan Bayrak)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv