Lif Sanatı Bornova’da hayat buldu

  • 0
  • 682
Yazı Boyutu:

Sanatın ve kültürün öncüsü olan Bornova Belediyesi; her türlü yün, iplik, deri  ve tel kullanılarak çeşitli objelerin yapıldığı lif sanatına da ev sahipliği yaptı. Lif anatçısı Yrd. Doç. Dr. Füsun Özpulat eserlerini Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da katıldığı açılışla vatandaşla buluşturdu
 
Lif Sanatçısı Füsun Özpulat’ın çalışmaları Bornova Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi‘nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır  serginin açılışını yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Füsun Özpulat sergide yer alan eserleri hakkında şunları söyledi: “İğne ve iplik benim kalemim gibidir. Çalışmalarımı aldığım kumaşları işleyerek oluşturmaktayım. Eserlerim zaman ve söylem açısından hem bu güne hem geçmişe hem de geleceğe seslenmektedir. Eserlerimde çevremde bulunan kültürel öğelerden esinlenmekteyim. Örnek verecek olursam; gökten üç elma temalı çalışmamı masallardan esinlenerek oluşturdum”
 
Sanata ve sanatçıya her zaman tam destek olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova ilçemiz bir sanat kentidir. Burada yaşayan yurttaşlarımız kültür, sanat, spor etkinliklerinin her zaman içindedir. Biz de yurttaşlarımızın bu taleplerini karşılamak için her gün daha çok çalışıyoruz. Uğur Mumcu Kültür Merkezimizde açtığımız Yrd. Doç. Dr. Füsun Özpulat tarafından hazırlanan lif sanatı da büyük ilgi gördü. İğne ve iplikle oluşturulan bu eserler büyük emek sonucu ortaya çıkmış. Ben Füsun hanıma bizleri eserleriyle buluşturduğu için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv