Limana hapsolmuş gemilerimiz ve bu gemilerin çok yaratıcı kaptanları var

  • 0
  • 1.062
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen “5. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri”  kapsamındaYaratıcı Çocuklar Derneği tarafından gerçekleştirilen “Gemiler” isimli resimsergisi, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda açıldı. Açılışa Ege üniversitesi RektörüProf. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Atilla Silkü, Yaratıcı ÇocuklarDerneği Başkanı Didem Çapa, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci ailelerikatıldı.      

Açılışkonuşmasını yapan Dernek Başkanı Didem Çapa, “ Egeart Sanat Günleri sadece EgeÜniversitesi için, sadece İzmir için, sadece Türkiye için değil; tüm Dünya içinönemli bir etkinliktir. Böyle bir etkinliği düzenlediği için Ege Üniversitesineteşekkür ederim” dedi.  Didem Çapa,serginin Türkiye’nin birçok yerinden 30’a yakın okulun katılımıyla gerçekleştirildiğinidile getirdi.

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Dünyayı dahaiyi algılayabilmek için sanata ve sanatçıya büyük önem verilmesi gerektiğinidile getirdi. Çocukların sanatın oluşumunda çok önemli bir yere sahip olduğunudile getiren Prof. Dr. Yılmaz,   “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yaratıcılığını kendi düşünce vehayal gücüyle geliştirmeleri bizim için fevkalade önemlidir” diye konuştu.Sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Yılmaz, burada gördüğü eserlerden çoketkilendiğini dile getirdi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü,“ Limana hapsolmuş gemilerimiz ve bu gemilerin çok yaratıcı kaptanlarıvar”  diyerek çalışmayı gerçekleştiren öğrencilereteşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Yılmaz Dernek Başkanı Didem Çapa’ya ve  organizasyonda emeği geçen kişilere plaket veteşekkür belgesi verdi.
İZMİR(Ege Ajans/Emre Şencan – Gökhan Sevim – Tuğçe Kanık)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv