Lisansüstü eğitim programlarına öğrenci alınacak

Yaşar Üniversitesi’nde kendini farklı alanlarda geliştirmek ve kariyerini yönlendirmek isteyen adaylar için farklı bilim dallarında yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik programları için bahar dönemi lisansüstü eğitim başvuruları başladı.

  • 0
  • 321
Lisansüstü eğitim programlarına öğrenci alınacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi’nde kendini farklı alanlarda geliştirmek ve kariyerini yönlendirmek isteyen adaylar için farklı bilim dallarında yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik programları için bahar dönemi lisansüstü eğitim başvuruları başladı. Programlarda, mühendislik alanlarından sanat ve tasarıma, hukuktan işletmeye geniş bir yelpazede eğitim olanağı bulunuyor. Doktora ve sanatta yeterlik programlarının tümü, gerekli değerlendirme koşullarına sahip öğrencilere tam burslu (ücretsiz) olarak sunulurken başvurular, 2021-2022 Bahar Dönemi için 24 Ocak 2022 tarihine kadar devam ediyor.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, yaşam boyu eğitimin önemi daha da fazla ortaya çıkmaya başladığını vurgulayan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yetkilileri, “Özellikle pandemi döneminde eğitimin ve bilginin önemini bir kere daha hissettik. Hızla değişen dünyada bilim ve teknoloji başta olmak üzere hayatın her alanında yeni buluşlar yapılıyor. Tüm kurumlar bilgiye erişmek ve en iyi kullanmak için çağa uygun stratejiler geliştiriyor. Bugün herkes, bilgiyi üreten, yöneten ve kullanan bireyler olmak zorunda. Eğitim de kabuk değiştiriyor. Özellikle lisansüstü eğitimde üniversitemiz gibi teknolojik olanakları sonuna kadar kullanan, öğrencilerini ve bilgiyi odak noktası yapan eğitim yöntemleri kullanan, sektörle sıkı ilişkiler içinde olan programlar tercih edilmeli” diye konuştu.

FARKLI UZMANLAŞMA ALANLARI
Yetkililer eğitim olanakları hakkında ise şu bilgileri verdi: “Sosyal bilimlere yönelik yüksek lisans programları; İşletme, Ekonomi, İletişim, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Lojistik Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Özel Hukuk, Kamu Hukuku, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları ile Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı yüksek lisans programlarından oluşuyor. Uzaktan eğitimin önem kazandığı şu günlerde, İşletme Yönetimi Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı olan e-MBA de işletme konusunda lisansüstü eğitimi yapmak isteyen sektör çalışanlarına önemli bir olanak sağlıyor. Yine sosyal alanlarda kendini akademik olarak geliştirmek isteyen adaylar içi Özel Hukuk, Kamu Hukuku, Sanat ve Tasarım, İşletme ve Finans doktora programları sunuluyor. Fen bilimleri alanına yönelik lisansüstü programlar ise Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Mimarlık doktora ve yüksek lisansları ile İç Mimarlık, İşletme Mühendisliği, Lojistik Mühendisliği yüksek lisans programları”

YENİ PROGRAMLAR
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yetkilileri, süreci devam eden yeni programlar hakkında ise “Günümüzde disiplinlerin arasındaki sınırlar yavaş yavaş kaybolmaya başladı ve klasik lisansüstü programlarının yenilikçi disiplinler arası programlar ile güncellenmesi ihtiyacını doğurdu. Bu yüzden enstitümüzde yapılan uzun soluklu çalışmalar sonucunda Yapay Zekâ Mühendisliği, Bilişim ve Teknoloji Hukuku, Kültür ve Sanat Yönetimi, Tarım Ticareti ve İşletmeciliği ile Müzik ve Sahne Sanatları konusunda yeni programlar tasarlandı. 2022 Güz Dönemi’nde öğrenci almaya başlayacağımız bu programlar sayesinde çağımızın güncel problemlerine çözüm üreten, yaratıcı lisansüstü mezunları vermeyi planlıyoruz” dedi.

BAŞVURULAR 24 OCAK’A KADAR DEVAM EDİYOR
Sektöre ve akademik hayata katkıda bulunmayı ilke edinen Yaşar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne 2021-2022 Bahar Dönemi için başvurular 24 Ocak 2022’ye kadar devam edecek. Yüksek lisans programlarında, burs imkânlarının yanı sıra ikili protokol anlaşması bulunan kurum çalışanlarına, eş, çocuk ve kardeşlerine de indirim seçenekleri sunuluyor. Doktora ve Sanatta Yeterlik programlarının tümü ise gerekli değerlendirme koşullarına sahip öğrencilere tam burslu (ücretsiz) olarak sunuluyor. Lisansüstü programlarda, Erasmus değişim öğrencisi imkânı bulunmakla birlikte uluslararası değişim programlarıyla Avrupa dışından öğrenciler de yer alabiliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv