LİYAKAT'tan çevrimiçi girişimcilik

Sosyal medyada "İnsanlara İnanın" videosu 15 milyon kez görüntülenen ve 'Size Bir Sır Vereyim mi?' adlı kitabıyla tanınan girişimci, iş insanı, eğitmen Ziya Şakir Yılmaz, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği'nin online girişimcilik seminerlerine konuk oldu. Türkiye ile birlikte Almanya'dan Fransa'ya, İngiltere'den Belçika'ya, Yunanistan'dan Azerbaycan'a kadar bir çok ülkeden 500 izleyicinin katıldığı çevrimiçi seminerde konuşan Yılmaz, girişimci olmak isteyenlere "İlk önce konfor alanınızı terkedin ve harekete geçin" dedi.

  • 0
  • 667
LİYAKAT'tan çevrimiçi girişimcilik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sosyal medyada "İnsanlara İnanın" videosu 15 milyon kez görüntülenen ve 'Size Bir Sır Vereyim mi?' adlı kitabıyla tanınan girişimci, iş insanı, eğitmen Ziya Şakir Yılmaz, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği'nin online girişimcilik seminerlerine konuk oldu. Türkiye ile birlikte Almanya'dan Fransa'ya, İngiltere'den Belçika'ya, Yunanistan'dan Azerbaycan'a kadar bir çok ülkeden 500 izleyicinin katıldığı çevrimiçi seminerde konuşan Yılmaz, girişimci olmak isteyenlere "İlk önce konfor alanınızı terkedin ve harekete geçin" dedi.

Ertelemeyin
Bir ilaç firmasının ülke müdürü olarak 77 ülkeye gittiğini, 80 ülkeye ihracat yaptığını ancak girişimci olmaya niyetlendiğinde 3 kez istifasını ertelediğini söyleyen Yılmaz, "Aslında o üç istifa bir karar değil niyetti. Hep erteledim ve o yüzden üç oldu. Doğrusu niyet etmek değil karar vermektir. Kararınızı ertelemeyin çünkü ertelemek kendinize yaptığınız en büyük ihanettir. Harekete geçin. Ben de karar verdim ve o düzenli maaş aldığım konfor alanını terkettim. Ama bunu yaparken sakın şunu unutmayın. Konfor alanınızı terk etmeden önce sizi özgür kılacak tüm planlarınızı yapın" diye konuştu.

Yola kendiniz çıkın
Dünyanın en zor işinin "maaşlı" çalışmak olduğunu ancak girişimcilerin işinin daha da zor olduğunu ifade eden Yılmaz, "Girişimci olacaksınız doğru bilgiye, yeterli bilgiye sahip olmalısınız. Bunun için önce talebe bakın. Şimdiki talebe değil gelecekteki talebi öngörün. Niş ürün ya da hizmetlere odaklanın. Yola ortakla değil kendi başınıza çıkın. En önemlisi de başında siz olmasanız da işinizin devam edeceği sistemi kurun" önerisinde bulundu.

Trend sektörler
Bilişim, yapay zeka, yazılım, temiz enerji, e-ticaret, dijital platformlar, doğal besinler, eğitim koçluğu, mentörlük ve danışmanlık ile doğrudan satışın girişimciler için yüksek potansiyelli sektörler olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Girişimcilikte Başarı Mühendisliği" adını verdiği yöntemi anlattı. Yılmaz "Eğer kendinize güvenli bir gelecek kurmak istiyorsanız riski alın. Yoksa filmin sonu belli" dedi.

LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, katılımı için Yılmaz'a teşekkür belgesi sunarken "Girişimci asla pes etmemeli. Ama aynı zamanda da pes etmemek için elinden geleni yapıp yapmadığı konusunda öz eleştirisini de yapabilmeli. Olağanüstü zor dönemden geçiyoruz. Fakat pırıl pırıl girişimcilerimizde herşeyin üstesinden geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv