Lunapark gibi eğitim merkezi

  • 0
  • 946
Yazı Boyutu:

Çeşme’de trafik eğitimi merkezi öğrenciler için hem okul hem de lunapark oldu. Aldıkları eğitimle yollarda daha bilinçli ve güvende olan minikler, derslerde ise doyasıya eğleniyor
 
Trafiğin çocuklar için daha güvenli olması için yapılan Çeşme Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, minikler için adeta eğlence merkezine dönüştü. Çeşme Belediyesi tarafından öğrencilere trafik eğitimi verilmesi için 4 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen merkezde, minikler, lunaparkta gibi eğleniyor, okulda gibi eğitim alıyorlar. Uzman İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve Milli Eğitim personelleri tarafından hem görsel hem de uygulamalı trafik işaretleri, trafikte yapılması gerekenler ve ilkyardım eğitimleri verilen minikler, yollarda hem daha bilinçli hem de daha güvende oluyor. Görsel eğitimin ardından verilen uygulama derslerinde miniklere, merkeze ait akülü araç ve bisikletlerle öğrendiklerini pekiştirme şansı da sunuluyor. Öğrenciler, hem eğlenceli bir gün geçiriyor hem de trafikte daha güvenli oluyor.
 
Ücretsiz eğitim veriliyor
“Yarının büyüklerine, bugünden trafik bilinci aşılıyoruz” diyen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, trafikte savunmasız olan çocukların bilinçlenmesini sağlayarak, yollarda güvende olmalarını hedeflediklerini ve yaşanabilecek vahim kazalara ‘doğru bilgi’ ile şimdiden engel olmak istediklerini söyledi. Bu amaçla 5 yıl önce kurulan merkezin şimdiye kadar yüzlerce çocuğa ücretsiz eğitim vererek daha bilinçli hale getirdiğini açıklayan Tütüncüoğlu, “Miniklerin, ‘Gene mi trafik eğitimi’ diyerek gelmek yerine gelmekten zevk duyacakları ve yararlı bilgileri severek öğrenmelerini sağlayacak bir yer oluşturmayı arzuladık ve başardık. Okula giderken üfleyip püfleyerek giden çocuklar bile merkeze isteyerek geliyor, eğitim bittikten sonra bile ayrılmak istemiyorlar” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv