Lütfü Dağtaş’ın objektifinden Tarık Dursun K. sergisi açıldı

  • 0
  • 1.058
Lütfü Dağtaş’ın objektifinden Tarık Dursun K. sergisi açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gazeteci, Fotoğrafçı, Yazar Lütfü Dağtaş’ın, geçtiğimiz ağustos ayında yitirdiğimiz İzmirli gazeteci, yazar, sinemacı Tarık Dursun K. ile yaptığı çalışma sonucu çektiği karelerden oluşan “Tarık Dursun K. ile Basmane’de Çocukluğunu Aradık Bir de Havra Sokağı’nda Meyhaneci Yasef’i” başlıklı sergi İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Tarih Tasarım Atölyesi’nde açıldı.

Serginin açılışına Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Adayı Atila Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd Proje Daire Başkanı Hülya Arkon, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürü Dr. H. Gökhan Kutlu, Yazarlar Sadık Yemni, Ayşe Kilimci, Şair Mazhar Alphan, Karikatürist Eray Özbek, Konak Belediyesi Kültür Müdürü Salim Çetin ile fotoğrafçı ve fotoğraf tutkunları katıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd Proje Daire Başkanı Hülya Arkon, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Tarık Dursun K. adına onun portre fotoğraflarından oluşan serginin İzmir Tarih Tasarım Atölyesi’nde açılmış olmasının son derece anlamlı olduğunu söyledi.
       
Lütfü Dağtaş ise ünlü edebiyatçının, aynı zamanda sinemacı ve gazeteci olduğunu belirterek, “Tarık Dursun K., Karşıyaka Bostanlı’da doğmuş, altı yaşından itibaren de şu anda sergiyi açtığımız bu binaya yakın yerdeki Alireis Mahallesi’nde çocukluğunu ve gençliğini yaşamış. Fotoğrafların çekimi sırasında Basmane İkiçeşmelik arasındaki Tilkilik’i adım adım dolaştık. Kitaplarından aşina olduğumuz anılarını bu dolaşmalarımızda bana aktardı. Serginin hikayesi böyle oluştu” dedi.
Sergi, 23 Ekim 2015 tarihine kadar gezilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv