madalya törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı Tevcih (Verme) Töreni’ne katıldı. Törende 7 şehit yakını ile 3 gaziye Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı verildi.

  • 0
  • 954
madalya törenine katıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı Tevcih (Verme) Töreni’ne katıldı. Törende 7 şehit yakını ile 3 gaziye Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı verildi.   

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı Tevcih (Verme) Töreni, Sabancı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, ilçe belediye başkanları, şehit aileleri ve gaziler, odalar ile dernekler ve bürokratlar katıldı.

Vali Köşger takdim etti
Şehit Jandarma Yarbay Zafer Akkuş, Şehit Tankçı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları, Şehit Hava Piyade Astsubay Üstçavuş Uğur Görkem Harmankaya, Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Cengiz Tokur,  Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı, Şehit Jandarma V. Kademeli Çavuş Kemal Sayar,  Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin’in yakınları ile Malul Piyade Astsubay Üstçavuş Koray Bayrak, Malul Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Muammer Filiz ve Malul Piyade Yüzbaşı Onur Özdoğan’a Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı Vali Köşger tarafından verildi.

Asla unutmayacağız
Şehitleri anarak konuşmasına başlayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bildiğiniz gibi Birinci Dünya Savaşı'nda; vatanımıza karşı başlatılan mütecaviz hamlelerin giderek uluslararası bir paylaşım savaşına dönüşmesi sonucu Türk Milleti olarak çok şey kaybettik, çok yıkımlar yaşadık. Birinci Dünya Savaşı’nın en kanlı bölümü olan Çanakkale Savaşları, bu kayıpların, bu yıkımların bir milletin ruh halinde yarattığı fırtınanın tarihin akışını değiştiren kahramanlıklara dönüşmesidir. Bu savaşlar binlerce yıldır kader birliği yaparak aynı bayrak altında, aynı vatan üzerinde yaşayan bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen büyük kahramanlıklar göstererek canı pahasına vermiş olduğu mücadelenin zaferle taçlanmasıdır. Bu zaferlerden biri de Çanakkale Deniz Zaferi’dir. Bugün aynı zamanda tarihin akışını değiştiren Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve şehitlerimizi Anma Günü’dür. Türk Milleti olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak vatan ve millet uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş bu milletin evlatlarını asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu büyük fedakârlıklarını asla karşılıksız bırakmayacağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv