Madama Butterfly Yeniden Sahnede

Giacomo Puccini’nin bestelediği ölümsüz eserlerden Madama Butterfly 3 perde olarak İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesinde seyircisiyle buluştu.

  • 0
  • 550
Madama Butterfly Yeniden Sahnede
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Giacomo Puccini’nin bestelediği ölümsüz eserlerden Madama Butterfly 3 perde olarak İzmir Devlet Opera  ve Balesi Elhamra Sahnesinde seyircisiyle buluştu.  Yönetmenliğini Aytaç Manizade, orkestra yönetmenliğini Tulio Gagliardo, dekor ve kostüm İsmail Dede, koro yönetmenliğini Costentino Petridis, ışığı  Oktay Kanca ve Atalay Çınar’ın üstlendiği eser, çok sayıda İzmirli sanatsever tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.

Madama Butterfly operasında Amerikalı deniz teğmeni Pinkerton, Nagazaki’de tanıdığı Madama Butterfly adıyla bilinen küçük, güzel Japon kızı Cio-Cio-San ile Japon törenine göre evlenecektir. Evlenme kılavuzu Goro ona yeni evini gösterir. Hizmetçi Suzuki’yi tanıtırken Amerikan konsolosu Sharpless de gelir. Uzaktan Cio-Cio-San ve arkadaşlarının sesi yansır, gelin yaklaşmaktadır. Nikâh töreni biterken kızın amcası Buda rahibi Bonzo görünür. Yeğenini bir gün önce misyona girerken görmüşlerdir, yani bu evliği kocasının dinini kabul edecek kadar ciddiye alan Cio Cio San’ın hüzünlü öyküsünü anlatan eser 18 ve 21 kasım tarihlerinde gösterime girecek. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv