Mahalle salonundan Dünya Şampiyonluğuna

  • 0
  • 1.885
Yazı Boyutu:

Türkiye’de son zamanlarda gençler tarafından büyük rağbet gören vücut geliştirme sporunda önemli başarılara imzalar atılıyor. İzmir’in Karşıyaka İlçesinde Yamaç Evleri Mahallesinde doğup, büyüyen vücut geliştirme sporcusu Hasan Gül, İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonunda 12-13-14 Ekim tarihinde yapılan Dünya Klasik Vücut geliştirme -1.75 cm Gençler Şampiyonasında birincilik ödülünün sahibi oldu. Gül, “ İlk ciddi çalışmalarımda başarı gelmesi, hocam dâhil herkesi mutlu etti” dedi. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Teknoloji Cihazları Bölümü öğrencisi olan Gül’ün spor hakkında ilginç hikâyesi dikkat çekiyor.
 
“KENDİSİ BESLENDİ, ÇALIŞTI VE ŞAMPİYON OLDU”
Cılız bir vücuda sahip olduğu için mahallesinde bulunan spor salonuna kayıt yaptırarak maceraya başlayan Gül, “Zayıf bir vücudum vardı. Kilo almak isterken, spor ilgimi çekti. Ailem pek sıcak bakmasa da kendi kendimi yetiştirdim. Kendi etimi kendim pişirdim, besin minerallerimi kendim hazırladım. Büyük bir heves ve heyecanla 2 yıllık disiplinli bir çalışmanın ardından geçen sene katıldığım yarışmada büyüklerde yarıştım. Büyükler 65 kiloda 6. oldum. Ondan önce herhangi bir yarışmaya katılmadım. Katıldığım ikinci yarışmada dünya şampiyonu oldum” dedi.
Şampiyon olduktan sonra telefonlarının hiç susmadığını ve bu durum karşısında şaşıp kaldığını belirten Gül, “Şampiyon olduktan sonraki halim önceki halimden çok farklıydı. Başarıyı yakaladığım andan kısa süre sonra telefonum uzun süre susmadı. Kupayı aldıktan sonra ailem aradı. Annem çok duygulanmıştı ve bu duruma ben de şaşırdım. Onların bu spordan çok fazla beklentisi yoktu ve gereksiz olarak görüyorlardı. Ben kupayı alınca onlar da onurlandı” diye belirtti.
 
“EN BÜYÜK HAYALİM, SALONUM VE ÖĞRENCİLERİMİN OLMASI”
 Vücut geliştirme sporunu yapacak olanlara tavsiyelerde bulunan Dünya Şampiyonu Gül, “Sporu yapacak olanlara öncelikli tavsiyem disiplinli olmaları. Doğru bilgiler edinmeleri ve bilgili hocalarla çalışmalarının şart olduğunu düşünüyorum. Gelecekte biyomedikal eğitimimin yanısıra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda okuyup kendi salonumu açmak istiyorum. En büyük hayalim benim gibi vücut geliştirme yapacak olan insanlara hocalık yapmak. Salonum, öğrencilerim ve derecelerimin olmasını istiyorum” diyerek yeni ufuklara yelken açacağını söyledi. İZMİR(Ege Ajans/ Ali BAYAT)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv