MAKAMDAN EDEN GÖSTERİ

  • 0
  • 629
MAKAMDAN EDEN GÖSTERİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde sergilenen dans gösterisi Fakülte Dekan vekilini makamından etti.

Üniversitesi’nin Tınaztepe Kampüsü’nde bulunan anfitiyatroda gerçekleşen ve çeşitli bölümlere ait 2000 öğretmen adayının yuvadan uçtuğu törende aralarında fakülte öğrencilerinin de yer aldığı üniversite öğrenci topluluklarından DİFAT- Türk Folklorünü Araştırma Topluluğu’nun Zeybek ve Karadeniz yöresi oyunlarının ardından Hint danslarını sergilemesi sırasında topluluğu arasında yerini alan Latin Dans topluluğu gösterisinden rahatsız olanların veli rahatsızlığı iddiasıyla YÖK’e fotoğrafla şikayet etmesi sonucu, Yök tarafından jet bir şekilde, faks talimatıyla görevden alındı.
Bir dönemi asaleten dekanlık yapan, bir süre önce ise yüzde 90 oranla seçimi kazanmasına rağmen vekil olarak tutulan Prof. Dr. Süleyman Başlar,  göreve geldiğinden bu yana fakültede görüş ayrımı kalmaksızın birlik ve beraberlik sağladığını ve doğal yaşam alanı dahil imza attığı birbirinden özel projeler nedeniyle seçimler öncesi asaleten atanmasını beklerken, kendi insiyatifinde olmadan gerçekleşen bir dans gösterisi nedeniyle görevden alınmasının çok ağrına gittiğini söyledi.

1959’dan bu yana öğretmen yetiştiren fakülte tarihinde bütün insanların birleştiği bir dönem yaşandığını, sağcısıyla solcusuyla fakülteyi birleştiren çalışmalara imza attığını belirten Başlar, “3-5 ahlaksız muhalifin 10 aydır sürdürdükleri solcu, paralel ve daha bir çok ithamla sürdürdükleri  karalama çalışmasında noktayı üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Hint dansları topluluğunun içinde yer alan şortlu dansçıların gösterisiyle koydular. Sahnede latin topluluğunu gördüğümde çok şaşırdım ve yanımda oturan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse’ye aktardığımda artık yapacak bir şey olmadığını durdurmaya kalkışılması halinde daha kötü sıkıntı yaşanabileceğini söyleyince ben de çaresiz izledim” dedi.

İNSAN KENDİNE KUMPAS KURAR MI?
Mutaassıp bir kimliği olan, atanmayı bekleyen bir yöneticinin Ramazan’da böyle bir gösteriyi hazırlamasının mümkün olmayacağını ifade eden Başlar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Atanmayı bekleyen bir insanın kendi kendine kumpas kurması mümkün olur mu?  Bu öğrenciler sadece bizim fakülte öğrencilerinden değil, üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Kulis te görevli arkadaşlarım denetimlerinde şortlu kıyafetleri hiç görmediklerini, anons edilmeleriyle bir anda sahnede belirdiklerini söylüyorlar. Bu sahnede 10’larca kez, diğer bir çok sahnede yüzlerce kez sahnelenmiş gösterileri bulunan bu öğrencilerin bizim fakültenin mezuniyet töreninde, benim bilgim dışında sahneye çıkması mı kabahat?   Üstelik yapılan gösteri de gayri ahlaki bir gösteri değil ve iddia edildiği gibi o fotoğrafları çekenler veli değil. YÖK’e gönderilen ve basında yer alan fotoğraflarında veliler tarafından çekildiği, gösterilerin de veliler tarafından ayıp karşılandığı da küllüyen yalan” Çünkü fotoğrafların çekim açısının göstergesi muhalifleri gösteriyor.”
 
 
Oynanan oyunun sadece kendisine değil, rektörlük seçimlerine yönelik te bir oyun olduğunu iddia eden Prof. Dr. Başlar, “Rektörlük seçimleriyle bunu birleştirip yüzde 90 oy almış olan bana değil rektörlük seçimine yönelik te bir oyun.  İçi içe girmiş benim atanmamı engellemeye çalışan, belki de rektör adaylarının farklı atraksiyonlarından diye düşünüyorum. Bu kadar disiplinli, akademik, anlı şanlı etkinlik yap,  küçücük bir şeyi tut ve bundan yola çık ve böylesi bir sonuç.  YÖK’e ve Rektörlüğe bu konu ile ilgili yazı yacağım.  Hakkımı sonuna kadar arayacağım” diye konuştu.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv