Makina Mühendisleri Odasından İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesine destek ziyareti

  • 0
  • 1.862
Yazı Boyutu:

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Makina ve Mekatronik Mühendisliği Bölümlerinin daveti üzerine İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne bir ziyarette bulundu.  Ziyarette Fakülte adına Dekan Yardımcısı, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Levent Aydın, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Cemal Can, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkin Gezgin ile genç mühendis adayları hazır bulundu. 
MMO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya,  Kâtip Çelebili Mühendislik öğrencilerine makina mühendisliği mesleğini tanıtarak, MMO’nun yapısı ve meslek odalarının önemi hakkında bilgi verdi.
 
“Mesleğimizin hayatın her alanında izi var”
Öğrencilere yaptığı konuşmada, insanların sevdikleri bir meslek dalında uzmanlaşmalarının önemini belirten Özsakarya, “Makina Mühendisliği en az doktorluk kadar evrensel bir meslektir. Mesleğimizin hayatın her alanında izi var. Çok önemli bir mesleğe sahip olduğumuza inanıyorum” diye konuştu. Bir makina mühendisinin edindiği teknik bilgilerin yanında başta insanı, çevreyi koruyan ve kamu çıkarlarını esas alan bir anlayışı benimsemesi gerektiğini ifade eden Başkan Özsakarya, mühendislerin mühendislik odaları çatısı altında örgütlenmelerinin önemine vurgu yaptı.
 
“Öğrencilik döneminde odaya üye olun çağrısı”
MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özsakarya’nın ardından söz alan MMO İzmir Şubesi Öğrenci Üye Komisyonu Sorumlusu Devrim Cem Erturan da makina mühendisi adayı öğrencilerin odaya üye olabilecekleri söyledi. Erturan ayrıca Mühendislik öğrencilerinin hidrojen ve güneş enerjili araba projeleri gibi benzer projelerde görev alabileceklerini belirtti.
 
“MMO ile işbirliği”
Fakülte adına ziyaretten duydukları memnuniyeti paylaşan Dekan Yardımcısı, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Aydın, üniversitelerin eğitim ve öğretim görevlerinin yanında mesleki sorumluluklarının da bulunduğunu kaydederek bu sorumluluğun ancak üniversite, sanayi ve meslek odalarının bir arada çalışması ile yerine getirilebileceğini vurguladı. Aydın, MMO İzmir Şubesi ile fakülte işbirliğinin devamının geleceğini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv