Maral’ın +18 Yaş isyanı

  • 0
  • 2.030
Maral’ın +18 Yaş isyanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Genç İngiliz Yönetmen Chris Surnames'in kadın cinayetlerini sinemaya uyarladığı olay filmi 'Faint Sound' filmininin çekimleri biter bitmez +18 yas sınırına maruz kaldı.  
Mersin'in Tarsus ilçesinde eve gitmek üzere bindiği otobüste cinsel tacize uğrayarak öldürülen Özgecan Aslan’ı oynayan 18 yaşındaki genç oyuncu Maral Büyüksaraç, filme getirilen +18 yaş sırınına isyan etti.

Senaryosu gerçek olaylardan alınan filmin  Özgecan Aslan cinayetini simgeleyen Aslıhan karekterinin cinayetiyle başladığını ve kadın olmaya dair Türkiye'de, İngiltere'de ve 4 çeşit ülkedeki tabuları kurcalayan filmde .  Eliana Ostro, Tony Leandro, Griselda Velazques’un da yer aldığı 14 oyuncunun olduğunu söyleyen Maral Büyüksaraç,  “Che Guevara'nın 'iki şeye hakkım var: özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim, çünkü beni kimse canlı tutsak edemez' sözünden yola çıkan yönetmen Chris Surnames, Aslıhan'ın hikayesini geriye dönüşlerle anlatıyor. Film için getirilen +18 yaş sınırı 13 Şubat"ta cinsel temas vurgusundan ötürü +18 yaş sınırı getirilen Çekmeceler filmini hatırlatıyor ve üzülüyorum. Sinema filmlerinde bu tür uygulamaların, özellikle de kadına taciz ve ölümün anlatıldığı bu tür filmlere bu sınır bana göre çok gereksiz.  Çünkü gerçekleri insanlarının gözünün önüne seriyoruz.” Dedi.
 
Genç yönetmen Chris Surnames 'İngiltere, Türkiye basta olmak üzere çeşitli ülkelerde sadece cinayet değil cinsel saldırı ve tacizleri konu aldığını ve Çin"deki çocuk istismarlarına da yer verildiğini belirtti. İstanbul’da Koç Üniversitesi 23’nci sınıf öğrencisi olan ve en Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ekranlarda görülen Esmer Güzeli oyuncu, “Onur Ünlü'nün filmi sansürlendiginde çok öfkelenmiştik, içinde bulunduğum bir proje de söz konusu olunca öfkem arttı.Bu sansürler ne kadar  süre devam edecek?” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Umut Akyürek ; “Ben Ölem Yar” diyor

İlk Konuk Tuğba Özerk

Huzurevi sakinlerine anlamlı etkinlik

Ünlü Model ve Sunucu Tuğçe Aral Ekranlara Dönüyor

Boynunda Servet Taşıdı!

Zorba Taverna’da Sirtaki Coşkusu!

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg