Markalar Tasarımcılarla Online Buluşacak

Genç tasarımcılar çalışmalarını kadın giyim markalarıyla online platformda buluşturacak.

  • 0
  • 1.259
Markalar Tasarımcılarla Online Buluşacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Genç tasarımcılar çalışmalarını kadın giyim markalarıyla online platformda buluşturacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğrencisi Nurdan Boğa ve ekip arkadaşı Yağmur Boğa tarafından geliştirilen web tabanlı sistemle, markalar genç tasarımcılara ulaşabilecek. Proje, TÜSİAD’ın ‘Bu Gençlikte İş Var’ yarışmasında 3.’lük ödülü alarak tasarım dünyasına yeni bir soluk getirdi.

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner’in rehberlik ettiği Boğa, tasarımcıların NUYAP’ın internet sitesine ücretsiz üye olabileceğini, çizimlerini ve özgeçmişlerini yükleyerek dosyalarında bekleyen çizimlerini markaların beğenisine sunabileceğini söyledi. Boğa, “Tasarımcılar, numune dahi üretmeden markaların beğenisine sunabilecekler. Bu sayede de markalar hızlı moda akımına daha hızlı ayak uydurabilecek, özgün tasarım ve tasarımcılara kavuşabilecekler” dedi.

‘Markalara tasarımcı transferi’
Boğa, markaların siteye yıllık aidat ödeyerek üye olacağını, tasarımlar arasından beğendiklerini satın alma yolunun izleneceğini aktardı. Tasarımcıların numune üretmesine gerek kalmayacağını da belirten Boğa, “Aynı zamanda markalar kendi kadrolarına katmak istedikleri tasarımcılarla anlaşıp, markalarına tasarımcı transferi yapabilecekler” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv