Markov büyüledi

  • 0
  • 1.075
Yazı Boyutu:

Keman çalış tekniği ile "Günümüzün Paganini'si" olarak nitelendirilen Alexander Markov, Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Klasikten Rock'a Şiirsel Köprü - Rock Konçerto" konseriyle İEÜ Açıkhava Gösteri Merkezi’nde İzmirli sanatseverlerle buluştu.
Şef Erol Erdinç yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan Markov, iki bölümlük konserin birinci bölümünde kemandaki ustalığıyla beğeniyi kazandı. Konserin ikinci bölümünde ise sanatçıya kendisiyle birlikte gelen ve birbirinden usta müzisyen arkadaşları ile İzmirli sanatçılardan oluşan koro da eklendi.
Ses aralığıyla keman, viyola ve viyolansel’e kadar uzanabilen 6 telli 24 ayar altın kaplamalı kemanıyla izleyici karşısına çıkan Markov, kendisi için altı telli bir elektrikli keman tasarlayan James V. Remington’la birlikte besteledikleri “Rock Konçerto”yu seslendirdi.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın yanısıra davulda Gregg Gerson, basta İvan “Funkboy” Bodley, Flemenko gitarda Jonathan “Juanito” Pascual, piyano’da Heike Doerr, vurmalı çalgılarda Rees Bridges ve solist Neal Coomer, şarkıcı- arka vokal Elaine Caswell ile vocal tawavatha Agee’nin göz kamaştıran performanslarıyla daha da coşan Alexeander Markov,  virtiözlüğüne şovunu da ekleyince ortaya muhteşem bir görsel ve işitsel şölen çıktı. Lazer ışıklı arşesini aldığında ise ışıkların kapatılmasıyla birlikte kırmızı ışıklar yansıtan arşesi ve kemanıyla konserine devam eden sanatçı ile eşlik eden müzisyen arkadaşları, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve koro coşkuyla, uzun sure ayakta alkışlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

ASEV'den ‘Solistler Geçidi’

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Arşiv