Mary’nin hayali İzmir’de gerçek oldu

İranlı Mary Kahshan Zamani (24), çocukken başlayan modacı olma hayalini, üniversite okumak için geldiği İzmir’de gerçeğe dönüştürdü.

  • 0
  • 8.931
Mary’nin hayali İzmir’de gerçek oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İranlı Mary Kahshan Zamani (24), çocukken başlayan modacı olma hayalini, üniversite okumak için geldiği İzmir’de gerçeğe dönüştürdü. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden mezun olduktan sonra ‘Kahshan’ markasını kuran Zamani, kendine özgü yorumlarıyla oluşturduğu tasarımlarla fark yarattı. Kendi internet sitesinin yanı sıra ünlü bir e-ticaret sitesinden de satış yaparak tasarımlarını Türkiye’nin dört bir yanına ulaştıran genç modacı, “Markamı kuralı 8 ay oldu. Kısa sürede hızlı ilerlediğimi ve tüketicilerin ürünlerimi beğendiğini düşünüyorum. En büyük avantajım sevdiğim, istediğim işi yapmak. Daha da başarılı olmak için çalışmaya devam edeceğim” dedi.
 
Modacı Mary Kahshan Zamani, 18 yaşındayken İran’da üniversiteyi kazanmasına rağmen kendisine yakın gördüğü Türkiye’de okumaya karar vererek İEÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nü tercih etti. Küçüklükten itibaren tutkuyla bağlı olduğu modayla ilgili eğitim alma fırsatı yakalayan Zamani, disiplinli ve özverili çalışmasının karşılığını alarak başarı bursuna layık görüldü.

YURT DIŞINA DA AÇILACAK
Okuduğu dönemde 5 ayrı yerde staj yaparak sektörel deneyim de kazanan Zamani, 2020 yılında mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmaya karar verdi. Zamani; Almanya, İngiltere ve İtalya’daki bir okulda okuma imkanı bulunmasına rağmen Kovid-19 salgını nedeniyle gitmek istemedi. Kariyer yolculuğunda kendisine bambaşka bir yol çizen Zamani, ‘Kahshan’ adıyla kendi markasını kurmayı kararlaştırdı. Geçtiğimiz yıl markasını resmen oluşturarak moda sektörüne hızlı bir giriş yapan Mary Zamani, kısa sürede yurt dışına da açılarak başarısını uluslararası alanda devam ettirmeyi hedefliyor.  
 
BARBİE BEBEKLERİME KOSTÜM HAZIRLARDIM
İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde yaşayan Zamani, modanın kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu söyleyerek, “Çocukken, Barbie bebeklerime kostüm hazırlar, onları en dikkat çekici şekilde süslemeye çalışırdım. 11-12 yaşındayken çevremi gözlemler, insanların giyimlerine bakardım. Kendimce, ‘hangi renk ya da modeli tercih etse daha çok yakışırdı’ diye düşünürdüm. Modaya tutkum hep vardı. Tutkumu da, bence olması gerektiği gibi meslek haline getirdim. İzmir’i de çok seviyorum. Burada mutluyum” diye konuştu.   
 
TASARIMLARIMI GECE YAPIYORUM
Ailesinde moda ile ilgilenen tek kişinin kendisi olduğunu dile getiren Zamani, markasıyla ilgili bilgi vererek şöyle konuştu: “Tasarımlarımı, daha çok hazır giyim üzerine yoğunlaştırdım. Herkese hitap edebilecek mont, elbise, gömlek, tişört, pantolon, jogger, şort, triko ve sweatshirt modelleri hazırlıyorum. En sevdiğim renkler yeşil ve mavi. Tasarımlarımda çizgimi mavi ve yeşil renkleriyle daha net ifade edebiliyorum. Artık insanlar da beni bu iki renkle hatırlayabiliyor. Ancak diğer renklere de yer veriyorum. Genellikle 20-40 yaş arasına hitap ediyorum.  Son trendleri hep takip ediyor, değişiklikleri gözlemliyorum. Tasarımlarımda bunu da göz önünde bulunduruyorum. Çalışmalarıma hep gece başlıyorum. Gece daha rahat tasarlıyorum. Sabaha kadar çalıştığım da çok olmuştur. Kendime güveniyorum, daima daha iyisini yapmaya odaklanıyorum. Hep daha iyiyi, güzeli isteyen bir yapım var. Başarılı olmak için de böyle düşünmek lazım. Kısa bir süre önce İtalya’daki ‘PAP Magazin’ dergisinde yer aldım, önümüzdeki süreçte markamın tanınırlığını daha da artırmayı hedefliyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv