Masal sı bir gece

  • 0
  • 5.876
Yazı Boyutu:

Kadın Meclis Üyeleri Derneği (KAMED) tarafından otizm farkındalığını artırmak için başlatılan 'Yağmur Çocuklar' projesinin ikinci halkası olan 'Beceri Şöleni 2' gecesinde İzmir'in önde gelen 17 kadını masal kahramanı olarak otistik çocuklarla podyuma çıktı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın da bir prensesle podyumda yürüdüğü geceden elde edilen gelir otistik çocukların eğitimi için bağışlandı. 
“Düş Peşindeyim, Düş Peşime” sloganı ile yapılan gecede Rapunzel, Cinderalla, Esmeralda, Yasmin ve dapek çok masal kahramanının kostumleri ile podyumda yürüyen kadınlar eşlik ettikleri otistik çocuklar ile yılın en farklı defilesini de gerçekleştirmiş oldu.  Hilton Oteli Balo salonunda gerçekleşen ve Walt Disney'in masal kahramanlarının geçit yaptığı gecede, ilginç bir projeyle otizme dikkat çekerken, otistik çocukların eğitimine de katkıda bulunulmuş oldu.  
Ender Yorgancılar, Özlem Akgerman, Zeynep Acar

Ateş Güldoğan, Ayşe Akın, Cem, Gülser Vardarcı, Ayşe Sungur

Beril Kavuk, İrem Pehlivanoğlu, Mahru Gürel
 
“MASAL”SI BİR GECE
17 masal kahramını canlandıran 34 kadın kostümleri ve ellerinden tuttukları erkek otistik çocuklarla,  Ender Yorgancılar ile kız otistik çocuğu ile podyumda yürüdü.  İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Eşi Türkegül Kocaoğlu, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihad Akay, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, Anadolu Otizm Vakfı Başkanı Burhan Özfatura, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Ege Teksil İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Hazır Giyim İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler başta İzmir iş ve siyaset dünyasının önde gelen temsilcilerinin katıldığı gecede konuşan KAMED Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Akın, Yağmur Çocuklar projesinin ikinci etkinliğini de ilkinde olduğu gibi aynı şevk heyecanla hazırladıklarını söyledi.
 
DÜŞLERİMİZ  BİZE UMUT VERİR
Amaçlarının otizm konusuna dikkat çekmek ve daha çok otistik çocuğun eğitim almasını sağlamak olduğunu dile getiren Akın, Beceri Şöleni 2 gecesi için 'Düş peşindeyim, düş peşime' temasını seçerek çağın gizli derdi olan otizme ve otizmli çocuklara çabaları ile bir şeyler kazandırmak istediklerini belirterek, “Arkadaşlarım, İzmir'de yaratılan bu projenin tutması, büyümesi ve hedefine ulaşması için gece gündüz demeden çalıştılar. İnanılmaz fedakarlıkta bulundular. Ben hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bu geceki 'Düş Peşindeyim, Düş Peşime' temasını özel olarak belirledik. Çok iyi biliriz ki; bize umut veren, yaşam heyecanımızı artıran düşlerimizdir. Beklentilerimizi çoğaltır, olumsuzluklarımızı unutturur. Düşün adı, gerçek yaşamda hedef, amaç, ulaşılmak istenen noktadır. Hepimizin, düşlerinin gerçekleşmesi, sağlıklı ve mutlu yaşam dileğiyle neşeli anlar yaşamanızı ve bu geceyi unutmamanızı dilerim" dedi.
 
ÇOK MUTLU OLDUM
Böyle bir gecede bulunmaktan ve görev almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Yorgancılar, "Rolümü en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Güzel bir amaç için bu gecede yer almaktan çok mutlu oldum. Ben zaten hem kişisel olarak hem de kurumsal olarak bu tip sosyal sorumluluk projelerine çok önem veren biriyim. EBSO Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımda beni bu gecede yalnız bırakmadı. Onlara da teşekkür ediyorum. Geceden elde edilen gelir ile otistik çocukların eğitimine katkı sağlanacak. Bu geceye emek harcayan, katkı sağlayan, duyarlılık gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da İzmir'de bu tip etkinliklerin artmasını umtÖzellikle otistik çocukların eğitimi büyük bir sorun. Bu sorunun çözülmesinde elini taşın altına koyan herkesi kutluyorum. KAMED'in de bu duyarlı etkinliğine her türlü desteği sağlayacağım" diye konuştu.
 
İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu ise duygusal bir konuşmasıyla bu güne kadar düş kurmaktan hiç vazgeçmediğini, kurduğu düşleri  paylaşmaktan hiç utanmadığını belirterek, "Düşlerimin arkasından koşmaktan hiç yorulmadım”diye konuştu.
(Not: Kemal Çolakoğlu'nun düşünün tamamını editörümüz Mehmet Kurt'un köşesinden okuyabilirsiniz)
 
MÜZAYEDEN 20 BİN TL
Geceden gelir elde etmek düzenlenen müzayedeyi İrem Pehlivanoğlu yönetti. Müzayede de 5 parça eser açık artırmaya çıkarılırken, eserlerden İsmail Acar ile Otistik Ahmet Can Büken tarafından yapılan bir manzara resmi alıcı buldu. Müzayede sonunda 20 bin lira gelir edildi. Müzayedenin ardından gece 32'nci katta düzenlenen kokteyl ile sona erdi. 

Zeynep – Şenol Acar, Ali Deniz, Ayşe Akın, Gülnur Vural,  Aytül- Tuncer Vardarcı, Işılay Saygın

Mine Ersimitçiler, Ayşe Canbaz, Ebru Kalyoncu, Yurdanur Özgür, Pınar Avca, Mehmet, Abdullah- Rengin, Metehan, Canberk Kavuk

Kadriye- Fatih Uysal, Ali Barçın, Ayşe Sungur, Neşe- Deniz Barçın, Pınar- Emre Kızılgüneşler

Nazlı- Hasan Saatli, Jülide- Fatih Özbayrakçı, Kemal Çolakoğlu, Bülent Akgerman, Ekin Vural- Dilara Tüfekçi

Gözde Keskin, Ayşe, Sabri Ünlütürk, Tolga Gül, Nazif Ulusoy, Volkan Yasemin, Sevgi- Ardahan Totuk

Burcu- Cezmi, Meral, Azmi- Yarın Akın, Füsun, Abide Saraçoğlu, Sezgi Savranoğlu, Özlem Sayıner

İlhan Gürel, Sevda- Can Ortabaş, Fatoş Türk, Hasan- Melek Gün Utku, Fatih- Emine Özfatura

Türkegül Kocaoğlu, Ayşe Mayda, Berna Noyaner, Şebnem Bursalı, Besim Kazado, Pakize Sükan, Berkay- Moiz Eskinazi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv