Mayıs’ta İzmir’e ‘yıldız’ yağacak

  • 0
  • 899
Yazı Boyutu:

zmir BüyükşehirBelediyesi’nin Mayıs ayı sanat takvimi yine göz kamaştırıyor. Klasik müzik vecazdan Roman ve Latin müziklerine, müzikallerden şarkı ve türkülere,oyuncak-kostüm ve heykel sergilerinden dans gösterilerine kadar her türlü sanatdalının yer alacağı etkinlikler, İzmirlileri Zuhal Olcay, Zülfü Livaneli,Gülsin Onay, Kerem Görsev, İlhan Şeşen ve Aydan Şener gibi ünlü sanatçılarlabuluşturacak. 

Birbirinden seçkin kültür ve sanat etkinlikleriniİzmirlilerle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanatseverler için Mayısayında da “bahar gibi renkli” bir program hazırladı. Büyükşehir, sanatbuluşmalarında Zuhal Olcay, Zülfü Livaneli, Gülsin Onay, Kerem Görsev, İlhanŞeşen ve Aydan Şener gibi sanat dünyasının birbirinden değerli isimleriniağırlayacak.

Sanat takviminin ilk yaprağında iki serginin açılışı var.Ömer Şenol’un eserlerinden oluşan sergi, 1 Mayıs 2014 Perşembe günüKültürpark İzmir Sanat’ta saat 18.00’de resim tutkunlarının beğenisinesunulacak. Sergide, sanatçının güneş temasıyla hazırladığı üç boyutlu resimlerisergilenecek. Aynı gün Tarihi Havagazı Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda saat18.00’de ise ‘Gelir İdaresi Başkanlığı Karma Resim Sergisi’ açılacak. Gelirİdaresi Başkanlığı Resim Topluluğu’ndan 11 sanatçının eserleri görücüyeçıkacak. Sergiler, 13 Mayıs’a kadar gezilebilir.

5 Mayıs 2014 Pazartesi akşamı Gündoğdu Meydanı,Bahar Şenliği kapsamında düzenlenecek ‘Roman Ateşi Festivali’yle renklenecek.Saat 21.00’de başlayacak konserde ‘Lüleburguz Trockyablues’ sahne alacak.

Yine aynı gün Kültürpark İzmir Sanat ise ‘Serap Tamay veGrup Günberi’yi ağırlayacak. Saat 20.30’daki konserde sanatçılar ‘Balkan SevdaŞarkıları’nı seslendirecek.

6 Mayıs 2014 Salı günü ‘Hıdrellez Şenliği’düzenlenecek. Saat 12.00’de Kültürpark Yer Altı Otoparkı’nın üstündeki çim alandagerçekleşecek konserde ‘Çılgın Cemal ve Roman Çocukları’ sahne alacak.

Aynı günün akşamında ise Ahmed Adnan Saygun Sanat MerkeziKüçük Salon’da keman ve piyano ziyafeti var. Saat 20.00’deki ‘Brahms Akşamı’adlı konserde, Pelin Halkacı Akın’ın kemanına İris Şentürker piyanoyla eşlikedecek.

7 Mayıs 2014 Çarşamba akşamı ‘Al Di Meola’, ‘PlaysBeatles & More’ başlıklı konserle sanatseverlerle buluşacak. Ahmed AdnanSaygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da saat 20.00’de başlayacak konserde Meola’nıngitarına, Tina Guo çello, Mario Parmisano piyano, Peter Kaszas ise davul veperküsyonla eşlik edecek.

Etkinlik takviminde 8 Mayıs 2014 Perşembe günü yinebir sergi açılışı var. Aykut Ergin, Cemre Dağlı ve Volkan Bolat’ın eserlerindenoluşan heykel sergisi, Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde saat 18.30’da açılacak.Eserler 15 Mayıs’a kadar görülebilir.

10 Mayıs 2014 Cumartesi akşamı sanatseverler ‘BanaEsme'yi Anlat’ adlı müzikali izleyebilir. İzmir Sanat’ta saat 20.30’dasahnelenecek müzikli tiyatro oyununun başrollerinde Aydan Şener, İlhan Şeşen,Ayça Tekindor, Burçin Bildik ve Damla Cercisoğlu yer alıyor. Ludwig Fulda’ın“Das Verlorene Paradies’ adlı oyunundan Hakan Altıner tarafından uyarlananmüzikalin yönetmeni de Altıner. Oyunun özgün besteleri ise İlhan Şeşen’e ait.

12 Mayıs 2014 Pazartesi akşamı İzmir Sanat, EminFındıkoğlu ve grubunu ağırlayacak. Portekizce’de ses anlamına gelen ‘Voce’adıyla konserler veren topluluk, saat 20.30’daki konserde Latin ve Funkkarakterli müziklerden yararlanarak Paul Simon ve Sting gibi bestecilerinşarkılarını seslendirecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 13 Mayıs 2014 Salıakşamında dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ı konuk edecek. Konser, KüçükSalon’da saat 20.00’de başlayacak.

14 Mayıs 2014 Çarşamba’nın konuğu ise ‘Kerem GörsevQuartet’. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da sevenleriylebuluşacak sanatçıya kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman, saksafondaise Engin Recepoğulları eşlik edecek.

‘Siyah Beyaz Tuşlar Eşliğinde Türküler ve Şarkılar’dinletisi, 15 Mayıs 2014 Perşembe akşamı saat 20.30’da İzmir Sanat’tagerçekleşecek.

Aynı gün bir de sergi açılışı var. Prof. Dr. Banu ÇiçekBilkay’ın el işi eserlerinden oluşan sergi, Tarihi Havagazı Kültür MerkeziSergi Salonu’nda saat 18.00’de açılacak. Sergi, 30 Mayıs’a kadar gezilebilir.

20 Mayıs 2014 Salı günü, ayın en çarpıcıkonserlerinden biri gerçekleşecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi BüyükSalon’da saat 20.00’de düzenlenecek ‘Camerata İzmir Nazım Şarkıları’ başlıklıkonserde Zülfü Livaneli, Zuhal Olcay ve Güvenç Dağüstün sahne alacak. Şefİbrahim Yazıcı’nın yönetimindeki konserde, sanatçılar Nazım Hikmet’ineserlerini seslendirecek. Konserde, İzmir Wheelchair Dance Project’in engellisanatçıları da Banu Dağcıoğlu’nun koreografisiyle bir dans gösterisi sunacak.

Aynı gün, Çetin Emeç Sanat Galerisi de günü oldukça ilginçbir serginin açılışına ev sahipliği yapacak. Dilek Himam, Elif Tekcan ve JörnFröhlich’in hazırladığı ‘Steampunk Oyuncaklar, Aksesuarlar ve Kostümler RetroGelecek Sergisi’ sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Saat 18.00’de açılacaksergi, 10 Haziran’a kadar açık kalacak.

22 Mayıs 2014 Perşembe akşamı ‘Genco Arı TrioKonseri’ kulakların pasını silecek. Kültürpark İzmir Sanat’ta saat 20.30’dakikonserde, piyanoda Genco Arı, doublebassta Caner Üstündağ ve gitarda BoraÇeliker İzmirliler için çalacak.

Ayın sonetkinliği ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun ‘BaharKonseri’. Şef Yavuz Karabulut yönetiminde 28 Mayıs 2014 Çarşamba akşamısaat 20.30’da İzmir Sanat’ta gerçekleşecek ücretsiz konsere, tüm sanatseverlerdavetli.

Etkinliklerleilgili bilgi ve biletler için; www.izmir.bel.tr/Kultursanat,info@izmirsanat.org.tr, www.aassm.org.tr, www.facebook.com/izmirbuyuksehirbelinternet adresleri ile AASSM’nin 293 38 31- 293 38 18 / 19/ 20, Çetin EmeçSanat Galerisi’nin 293 40 45, Kültürpark İzmir Sanat’ın 293 40 49 ve 293 34 79nolu telefonlarından yararlanılabilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Arşiv