MEGAPOL, Minik Kültürel Miras Elçileri Yetiştiriyor

MEGAPOL, Kontak–Yenilikçi Öğrenme Merkezi ile yaptığı işbirliğiyle cumhuriyetimizin 100. yılında 100 minik kültürel miras elçisi yetiştirecek. Mirasımıza sahip çıkacak ve onu gelecek kuşaklara aktaracak olan çocuklar, oyunlaştırılmış içeriğiyle yenilikçi bir atölyeye dahil olacaklar.

  • 0
  • 233
MEGAPOL, Minik Kültürel Miras Elçileri Yetiştiriyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kentimiz İzmir Derneği’nin sosyal girişimi Kontak – Yenilikçi Öğrenme Merkezi, MEGAPOL gayrimenkul yatırım şirketi ile yeni bir işbirliğine imza attı. Maddi imkanı yetersiz çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sunmak üzere yenilikçi atölyeler düzenleyen Kontak, çocuklara içeriğinde somut olmayan kültürel miras oyunundan, UNESCO Dünya Miraslarımız bulmacasına; minik arkeolojik kazı çalışmasından, Smyrna Agorası VR deneyimine kadar birçok uygulamanın olduğu 10 saatlik bir atölye sunacak. MEGAPOL'ün destekleriyle gerçekleştirilecek atölyelere toplamda 100 çocuk katılacak ve çocuklara atölye sonunda Kültürel Miras Elçisi rozeti verilecek.

İzmir’in köklü gayrimenkul yatırım şirketlerinden MEGAPOL, kültürel mirasımızın korunmasına destek oluyor. “Çok sesli, çok renkli, İzmir gibi” sloganıyla 70 yıllık İzmirli yerel bir şirket olan MEGAPOL, daha önce kentimizin birçok tarihi yapısının restorasyonunda da öncü olmuştu. Son olarak Alsancak Kordon’da bulunan eski Alman Konsolosluğu binası için de ciddi bir yatırım yapan grup, kentimize yenilikçi bir müze kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra geleceğimiz olan çocukların nitelikli eğitime ulaşmasına da destek veren MEGAPOL, imzaladığı protokolle ilk adımı attı. Gelecek yıllar da devam etmesi beklenen bu işbirliğinin, farklı mekanlarda da daha fazla çocukla birlikte hayata geçirilmesi düşünülüyor.

Açılacak atölyelerin duyurusu ve başvuru için @kontakorgtr sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv