Mehtaplı Gecede Aryalar

34. Uluslararası İzmir Festivali izleyicileri dün akşam (20 Ağustos 2021 Cuma), ay ışığı ile yıkanan Çeşme kalesinde olağanüstü Bir Opera Gecesi yaşadı.

  • 0
  • 472
Mehtaplı Gecede Aryalar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

34. Uluslararası İzmir Festivali izleyicileri dün akşam (20 Ağustos 2021 Cuma), ay ışığı ile yıkanan Çeşme kalesinde olağanüstü Bir Opera Gecesi yaşadı. İtalyan operasının genç yıldızları soprano Sabrina Sanza ve bariton Guido Dazzini, üstün yetenekli piyanist Michele Renna eşliğinde, lirik, romantik, coşkulu aryalarıyla,  izleyenlerine olağanüstü bir gece yaşattı.

İzmir İtalya Konsolosluğu ve İKSEV işbirliği ile gerçekleşen konser küçük bir törenle başladı. İzmir İtalya Konsolosu Valeria Giorgio, İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Filiz Eczacıbaşı Sarper’e İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın takdir ettiği Subaylık Mertebesinde İtalyan Yıldızı Liyakat madalyasını taktı. İzmir İtalya Konsolosu Giorgio, Sarper’in  İzmir İtalyan Konsolosluğu ile sıkı bir enerji ve azami işbirliği ruhu içerisinde İtalyan sanat ve kültürünü, İzmir ve Ege Bölgesi'nde olduğu kadar Türk, siyasi ekonomik ve kültürel çevrelerde de tanıttığı ve İtalya'nın prestiji için önemli katkılarda bulunduğu gerekçesi ile 2009 yılında İtalyan dayanışma Yıldızı Şövalyesi madalyasını aldığını, bu madalyanın bir üst unvan olduğunu belirtti. İKSEV Başkanı Sarper de “Bu büyük onur için tekrar teşekkür ediyorum. Dostluğumuzun ve değerli işbirliğimizin daha nice yıllar sürmesini diliyorum” dedi.

Törenin ardından başlayan konserde operanın genç yıldızları Donizetti, Verdi, Rossini, Mascagni, Puccini ve Mozart operalarından seçilmiş aryalar seslendirdi, dakikalarca alkışlandı.

34. Uluslararası İzmir Festivali 24 Ağustos 2021 Salı günü İzmir Agora’da yapılacak Schumann Quartet Konseri ile devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv