Mekatronik Mühendisliği en gözde mesleklerden biri olacak

  • 0
  • 660
Yazı Boyutu:

Bünyesinde makine,elektrik-elektronik,kontrol mühendisliği ile yazılım mühendisliği çalışmakonularını içeren Mekatronik Mühendisliği sanayinin aradığı en gözdemühendislik alanlarından biri haline geldi. Mekanik ve elektronik kelimelerininbirleşiminden oluşan Mekatronik Mühendisliği, istihdam alanı oldukça geniş biralan olarak mühendislik alanına ilgi duyan öğrencilerin de tercihlerinin ilksıralarında yer almaya başladı.

 

İzmir’in ilk ve tek Mekatronik MühendisliğiİKÇܒde
Öğrencilerinin eğitim hayatı sonrasınınkariyer planlamasını da önceliği haline getiren İzmir Kâtip ÇelebiÜniversitesi, bu önemli meslek kolunu eğitim programlarına ekleyerek bir ilkidaha hayata geçirdi. Kuruluşundan itibaren altyapı çalışmalarını başarıylasürdüren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi,Mekatronik Mühendisliği Bölümü ile İzmir’in ilk ve tek lisans programına sahipfakülte ünvanını aldı.   2013-2014 öğretim yılında ilk öğrencilerinialacak İKÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü %100İngilizce eğitim dili ile eğitime başlamaya hazırlanıyor.

 
 “Mekatronik Mühendisliğinin çalışma alanıoldukça geniş “
Bölüm ile ilgili bilgi veren İKÇÜMimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Okur, MekatronikMühendisliğinin çalışma alanının  oldukçageniş olduğunu söyledi. Dekan Prof.Dr.Okur, “Mekatronik Mühendisleri mezunolduktan sonra Endüstriyel Sanayi, Savunma Sanayi, Sağlık Endüstrisi, OtomotivEndüstrisi, ARGE Merkezleri ve daha birçok kamu veya özel kuruluşta görevalabilir, teknoloji, tasarım ve ürün geliştirme süreçlerine katkı sağlayabilir”dedi.

 

“Mekatronik yüzyılın en çok arananmühendislik alanlarından biri oldu”
Dünyadaki Mekatronik alanındaki  gelişmelere de dikkat çeken Prof.Dr.Okur, 1990’larda,  iletişim teknolojisine internet kullanımağının da yoğun şekilde katılmasıyla mekatronik ürünlerin bu geniş  ağlara bağlandığına dikkat çekti. Prof.Dr.Okur, “Hızla gelişen bilgiteknolojilerinde robotik kolların uzaktan kontrolünün  mümkün hale getirilmesine ek olarak,  daha küçük (hatta mikro boyutlarda)algılayıcı ve motor teknolojisi  yeniürünlerde kullanılmaya başlandı. Numerik kontrol edilen makineler ve robotlaretkin hale geldi,. Elektronik motor kontrolü ve kilitlenmez- frenleme sistemiotomotiv uygulamaları yaygınlaştı. Sonuç olarak Mekatronik yüzyılın en çokaranan mühendislik alanlarından biri oldu” diye konuştu.

 

“İAOSB’nin katkısıyla istihdam sıkıntısıolmayan bir öğrenim hayatı”
Günümüzde cep telefonlarından otomotivteknolojisine, savunma sanayinden biyomedikal teknolojilere kadar bir çokalanda mekatronik kullanıldığını vurgulayan İKÇÜ Mimarlık-Mühendislik FakültesiDekanı Prof.Dr.Salih Okur, üniversitenin İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi(İAOSB)’ye yakın olmasının öğrencilerin istihdam sıkıntısı yaşamayacakları biröğrenim hayatına sahip olmasında çok önemli bir unsur olduğunu belirtti.

Prof.Dr.Okur, “İKÇÜ Mimarlık-MühendislikFakültesi öğrencileri eğitim hayatları boyunca görev alacakları projelerdesanayi ile işbirliği yaparak tecrübe edinmelerine fırsat sağlayacaktır. Budeneyim, öğrencilerimizin mezuniyetlerinden sonrasındaki kariyerlerine olumluetki yapacak ve iş bulma olanaklarını arttıracaktır. Tüm bunların yanında,Erasmus ve benzeri öğrenci değişim programlarına verdiğimiz destekler ileöğrencilerimizin eğitim hayatlarının belirli bir kısmını yurt dışında devametmelerine olanak sağlamaktadır” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Büyük Adımlar

Bayraklı'da çocuklar yerinde öğreniyor

Çocuk Gözüyle Doğa ve Renkleri İbramaki'de

Arşiv