Memleketinde ilk sergisi AF’de

  • 0
  • 1.796
Yazı Boyutu:

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nuray Kıvançlı Gümüştekin’in ‘in “Zaman Anlam 2” adlı suluboya resim sergisi Adnan Franko Sanat Galerisi’nde açıldı.
Serginin açılış kokteyline Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Bengisu’nun yanı sıra kalabalık bir sanatsever ilgi gösterdi. 
Sanatın anlamlandırma ve yorumlamalarla var olduğunu, anlamlandıranlar ve yorumlananlar; sanatçı tarafından seçilen, sanatçının kişiliği ve estetik duyarlılığı ile bütünleşenler olduğunu anlatan sanatçı, “Yaşamla ilgili farklılıkların ve yaşamın içindeki ayrıntıların içindeki ayrıntıların içinde dolaşan sanatçı kendisi için anlamlı olanları seçerek, yorumlayarak onları eserlerine yansıtır. Gerek mağara duvarlarında simge ve sembollerle kendini ifade eden insan için, gerek se günümüz sanatçısı için durum aynıdır. Değişen sadece koşullardır. Bu doğrultuda benim için oldukça anlamlı olan şeylerden biri;  bu anlayış ve bakış açısıyla ürettiğim eserlerimi memleketim olan İzmir’de sergiliyor olmak, diğeri sergimin, tarihsel süreç içinde her dönem var olma ve kendini ifade etme çabası içinde olan kadın için anlamlı bir günde gerçekleşiyor olması” dedi. Sanatçının 24 suluboya tablosundan oluşan sergi 26 Mart’a kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

30. Yılını Serenad Bağcan Konseri ile Taçlandırdı

Gençlerden doğaltaşa “dekoratif” dokunuş

Zeynep Duru'nun Milano çıkarması

Kadınlar ‘Hey’ diyor

İsmail Altunsaray ile Türkü Dolu Gece

30 fotoğraf, 30 farklı hikaye

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg