Menderes Yol Bisikleti Yarışları Sona Erdi

  • 0
  • 583
Menderes Yol Bisikleti Yarışları Sona Erdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Menderes Belediyesi tarafından Menderes Yol Bisikleti Yarışı düzenlendi. 3 kategoride gerçekleşen etkinlikte yarışmacılar 56 kilometrelik yolda pedal bastı.
 
Menderes Belediyesi’nin, Menderes Kaymakamlığı ve Cuma Akşamı Topluluğu (CAT) ile birlikte düzenlediği Menderes Yol Bisikleti Yarışı Pazar günü gerçekleşti. 3 kategoride gerçekleşen etkinlikte kıyasıya rekabet yaşandı. Erkekler 35-44 yaş, erkekler 45 yaş ve üstü ile kadınlar kategorilerinde düzenlenen yarışlar Menderes Adliye Sarayı’ndan başlayıp,  Küner, Ahmetbeyli, Özdere ve Gümüldür güzergahında gerçekleşerek Gümüldür Amfi Tiyatro önünde son buldu. 56 kilometrelik yolda düzenlenen yarışlarda bisikletçiler Menderes’e özgü rüzgara karşı pedal çevirdi.

Başkan Soylu da pedal bastı
100 yarışçının katılım gösterdiği yarış öncesi bisiklet sporuna dikkat çekmek adına Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da yarışmaya katılan bisikletçilerle birlikte belediye önünden yarışın başlayacağı adliye binasının önüne kadar pedal bastı. 

Dereceye girenlere ödül
Yarışlarda erkekler 35-44 yaş grubunda Turgay Germen birinci olurken, Haşim Köksal ikinci, Murat Enç üçüncü, Devrim Ardıç dördüncü oldu. Erkekler 45 yaş üstü grubunda ise Adem Kocay birinci, Faik Yağcı ikinci, Ali Rıza Fırıncı üçüncü, Yaşar Kabuloğlu dördüncü olmaya hak kazandı. Kadınlar kategorisinde ise Meral Türkan Hoffman birinciliği elde ederken, Jessica Lee Pigott ikinci, Kübra Bektaş üçüncü, Beste Hepkaradeniz dördüncü oldu.  Birincinin bin TL ile ödüllendirildiği yarışmada, ikinci 750 TL, üçüncü 500 TL, dördüncü 250 TL para ödülünün sahibi oldu.

Sporun merkezi
Menderes’i sporun merkezi haline getirmek için çalışma yaptıklarını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ İlçemiz konumu itibariyle özel bir yere sahip. Doğası, denizi, tarihiyle bulunmaz bir cennet Menderes. Biz de bu cennette her alanda çalışmanın içinde yer alıyoruz. Nasıl ki  turizm ve tarımda ilçemizi öne çıkaracak çalışmaları hayata geçiriyorsak spor alanında da bunu gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yine bir ilki hayata geçirerek Menderes Yol Bisikleti Yarışını düzenledik. İlk olmasına rağmen katılım hayli yüksek oldu. Tüm yarışmacılara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv