Menemen Çiftliği Tarım Turizmi’ne açılıyor

  • 0
  • 2.481
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi’nin 3 bin 400 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan Menemen Çiftliği, Mordoğan Tesisleri ve Kampus içindeki uygulama alanlarında ürettiği lezzetli organik gıdalar tüketicilerden yoğun ilgi görüyor.Fakülte “Tarım Turizmi” projesiyle de Türkiye’de bir ilki başarma çabasında.

Yetiştirilen organik ürünlere piyasadan da çok fazla talep olduğunu belirten EÜ Ziraat Fakültesi İşletmeler Koordinatörü Prof. Dr. Ferruh Işın, “Organik sebze üretim alanlarımızı arttırıyoruz. Brokoli, lahana ve kereviz gibi organik kışlık sebzelerimiz bitti. Yazın da organik patlıcan, biber ve domates üretiyoruz. Satış yerlerimiz son derece bol olan ürünlerimizi eritmeye yetmiyor. Paketleme tesisi oluşturma çabamız var. Organik tam buğday unu çıkarmayı düşünüyoruz. Kısa süre önce tamamladığımız krema üretiminin ardından satışlara başladık. Kremaya son derece büyük bir talep var. Satışın başlamasından sonra iki saat içinde tükeniyor. En gözde ürünlerimizden olan tarhanayı da satış için piyasaya da veriyoruz ve türünü de acılı, acısız, tuzlu, tuzsuz ve kekikli olarak çeşitlendirmeyi planlıyoruz. Ürettiğimiz reçellerde katkı maddesi yok, ev reçeli lezzetinde ve son derece sağlıklı” diye konuştu.

Çiftlik tarım turizmine açılacak
Menemen’deki çiftlikte tarım turizmine yönelik çalışmalar başlatılacağını ve bu projenin Türkiye’deki Ziraat Fakültesi uygulama çiftlikleri arasında bir ilk olacağını ifade eden Prof. Dr. Işın, “Tarım turizmi sayesinde insanlar çiftliği gezerek kahvaltı edip öğle yemeği yiyebilecekler. Çiftliğe atlar ve midilliler getireceğiz. Oraya gelenler doğal yaşamla kucaklaşmış olacaklar. Mayıs ayına kadar bu proje tamamlanmış olacak. Menemen çiftliğinin içinde de satış yeri açacağız. Tarım turizmi için çiftliğe giden insanlar satış yerinden taze sebze ve meyve satın alabilecekler” şeklinde konuştu.

Menemen’de bulunan çiftliğin son derece entegre bir yapısı olduğunu belirten Prof. Dr. Işın, “Çiftlikte besi ve et koyunculuğunu geliştirmeye yönelik projemiz var. Şu anda 130 civarı küçükbaş, 360 tane de büyükbaş hayvana sahibiz. Günde iki buçuk ton süt üretimi yapılıyor. Bu sütleri satın almak isteyen firmalar var. Sütümüzün yağ oranı ve kalitesi de oldukça yüksek. Sütün yağını alıp krema ve tereyağı yapıyoruz. Haftada üç ton da yoğurt üretimimiz mevcut” dedi.  İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Arşiv