Menfur saldırı Ege Üniversitesi Senatosu tarafından lanetlendi

  • 0
  • 928
Yazı Boyutu:

İzmir Foça’da yola döşenen mayının patlaması sonucu bir askerimizin şehit, biri ağır 11 askerimizin yaralanması olayı Ege Üniversitesi Senatosu tarafından üzüntüyle lanetlendi.

Olağanüstü toplanan Ege Üniversitesi Senatosu’nun kararını açıklayan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, kahraman askerlerimize yapılan saldırı nedeniyle tüm üniversitenin derin üzüntülerini ifade etti. Yaralıların tedavisi için gerekli her türlü tıbbi çalışmanın yapıldığını belirtti.
Prof. Dr. Yılmaz şunları söyledi: “09 Ağustos 2012 sabahında Güney Deniz Saha Komutanlığı Foça Birliği’ne ait bir askeri aracın yola döşenen mayının infilakıyla parçalanması ve araçta bulunan Özkan ATEŞLİ isimli askerin şehit, biri ağır 11 askerin yaralanması tüm camiamızı derinden üzmüştür.
 
AĞIR YARALI ASKERİMİZİN KANAMASI DURDURULDU
Konuyla ilgili olarak, üniversitemiz hastanesinde alarma geçilmiş, kurumumuza askeri helikopter ve ambulanslarla getirilen 6 askerimiz tedavi altına alınmıştır. Durumu ağır olan askerimiz ameliyat edilerek kanaması durdurulmuştur.
Menfur olay duyulur duyulmaz, Ege Üniversitesi’nin twitter adresi ve Radyo Kampüs Ege’den yapılan kan anonsuna yüzlerce vatandaş cevap vermiş, çok kısa bir sürede ihtiyaç duyulan kan temin edilmiştir. Yüzelli vatandaşımızdan kan alınmış, ihtiyaç fazlası bağış olarak kan merkezimizde muhafaza edilmiştir. Kızılay Kan Merkezi’ne de yoğun kan bağışı yapılmıştır. Kan Merkezimize yapılan bağışın 200’ü bulması beklenmektedir. Başta Valimiz Sayın Cahit Kıraç ve Deniz Kuvvetleri Kuvvetleri Komutanımız Oramiral Murat Bilgen olmak üzere tüm yöneticiler gelişmeleri hassasiyetle takip etmektedir. Saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize rahmet, ailesi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve bütün milletimize baş sağlığı, yaralı acil şifalar diliyoruz”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’a kalite tescili

İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Arşiv