Mental Aritmetik Özel Hüseyin Aslan Anaokulu öğrencilerine ücretsiz

  • 0
  • 843
Yazı Boyutu:

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’nda, 4-11 yaş arası çocuklarda beyin gelişimini mükemmel ölçüde hızlandıran ve sıra dışı aritmetik becerileri kazandıran mental aritmetik eğitimi verilmeye başlandı. Birçok okulda, özellikle ekonomik düzeyi yüksek olan ailelerin çocuklarına ücretli olarak verilen bu eğitimden, Özel Hüseyin Aslan Anaokulu öğrencileri ücretsiz yararlanacak.
 
Uzak doğu ülkelerinde başlayan ve son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşan mental aritmetik için yeterlilik sertifikası alan Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, eğitime başladı. Mental Aritmetik Eğitmenliği kursunu başarıyla bitiren öğretmenlerden Hafize Varol’un öncülüğünde tüm eğitim kadrosu, sistemin işlerlik kazanması için seferber oldu.
 
ASLAN: ‘’BİZİM İÇİN PARA DEĞİL ÇOCUKLARIMIZ ÖNEMLİ…’’
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Kurucusu Hüseyin Aslan,  her zaman yenilikçi ve araştırmacı olmayı amaçladıklarını, modern eğitim tekniklerini kullanmayı hedeflediklerini belirterek, mental aritmetik sistemini de bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiklerini söyledi. Bugüne kadar gerek İzmir, gerekse ülke çapında birçok okulun bu eğitimi verdiğini, ancak karşılığında yüksek ücretler talep ettiğini ifade eden Aslan, “Bu eğitimden genelde maddi durumu çok iyi olan öğrenciler faydalanıyor. Ancak bizim için aslolan para kazanmak değil, çocuklarımız. Eğitime ticari yaklaşmadık hiçbir zaman.  Zaten bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ücretsiz seminerler, ücretsiz etkinlikler de bunun en iyi göstergesidir. Dolayısıyla mental aritmetik eğitimini okulumuzdaki öğrencilerimize ücretsiz vereceğiz. İmkanlar ölçüsünde en iyiyi yapmaya, onları hayata en iyi, en kaliteli şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Çünkü onlar benim de çocuklarım” dedi.
 
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Anaokulu Müdürü Hülya Altun ise, mental aritmetik eğitiminin çocuklara çok yönlü  faydası olduğunu belirterek, “ Bu eğitim sayesinde, çocuklar beyinlerinin her iki bölümünü de kullanabilmeyi öğreniyor. Bunun yanı sıra hafıza gelişiyor, detaylar kaçırılmıyor, güçlü konsantrasyon sağlanıyor. Çocuklar yaşıtlarına göre fark edilebilir zihinsel beceriler kazanırken,  sağlam bir matematik temeli oluşturuyor, bellek ve hayal güçleri genişliyor. Üstün sözel becerilerle kendini ifade edebilme yetisi gelişen çocuklar, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişiyor. Aslında eğitim ile kazanılması beklenen davranışlar, okul öncesi eğitimin hedeflediği sonuç ile de örtüşüyor. Böylesi bir eğitimi çocuklara ücretsiz sunabilme imkanı sağlayan, bu konuda imkanlarını oldukça zorlayan, bizlere desteğini esirgemeyen kurucumuz Sayın Hüseyin Aslan’a teşekkür ediyoruz”  diye konuştu.
 
 
MENTAL ARİTMETİK
Mental aritmetik eğitimi, 1982 yılından itibaren dünyada uygulanıyor. Uzakdoğu ülkeleri olan Japonya, Kore, Çin, Tayvan’da başlayan ve okul ders müfredatına eklenerek bağımsız bir ders haline gelen mental aritmetik, 1990 yılından itibaren  dünyadaki diğer ülkelere de yayıldı. Halen Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, İspanya, Fransa gibi gelişmiş ülkelerde, Abaküs Mental Aritmetik eğitimi yaygın şekilde uygulanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv