Mevlana İzmirlileri çağırıyor

  • 0
  • 565
Mevlana  İzmirlileri çağırıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Müziği Can Atilla, koreografisi Mehmet Balkan, metni Şefik Kahramankaptan'a ait opera 'Mevlana'nın Çağrısı’ İzmir’de sahnelenecek. Sabancı Kültür Merkezi’nde 30-31 Ocak 2015 tarihlerinde gösterilecek operada  birçok sanatçı yer alacak.

Mevlana’yı Dolun Doyran’ın ve Y. Emre Kaynarsu’nun canlandıracağı etkinlikte A. Doruk Demirbilek ve Egemen Kement ikilisi Şems rolünde izleyici karşısına çıkacak.
Oyunda Mevlana Celaleddin Rûmî'nin evrensel bir kişiliğe dönüşümünde köşe taşı sayılabilecek olaylar; özgün müzik ve vücut dili kullanılarak anlatılacak. Mevlana düşüncesinin toplumda kabul görmesi, Şems-i Tebrizî ile karşılaşma, semânın doğuşu, yaygınlaşarak bir ritüel haline gelmesi, Şems'in kayboluşu, Mevlana´nın yedi öğüdü ve çağrısı, cenazesi sahnelenecek.

Tek bölümden oluşan balenin önemli ögelerini oluşturulan sahnelemede, evrenin en temel hareketi olan 'dönme´ özellikle vurgulanacak. Dünyanın kendi etrafında dönüşüyle semâ arasındaki ilişki sergilenirken, yüzyıllar içinde Mevlana düşüncesi ve semânın tüm insanlığa mâloluşu simgelenecek.
Mevlevi felsefesiyle müziği buluşturan oyununun yönetmenliğini Lale Balkan üstlenirken kareografi Mehmet Balkan imzası taşıyor.
Etkinlikte en düşük bilet fiyatı 10 TL olacak. Oyunu locadan takip etmek isteyenler ise 90 TL’ye izleyebilecek. Ege Üniversitesi ve İzmir’deki diğer üniversitelerin öğrencileri etkinliği indirimli izleyebilecek. Biletler Sabancı Kültür Merkezi ve İZDOB gişelerinden temin edilebiliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Arşiv