Mikro minyatüre yoğun ilgi

Türkiye'nin ilk ve tek mikro minyatür merkez i olan Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor

  • 0
  • 1.571
Mikro minyatüre yoğun ilgi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye'nin ilk ve tek mikro minyatür merkez i olan Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin tek mikro minyatür sanatçısı olan Necati Korkmaz’ın ancak mikroskop ve büyüteçler aracılığıyla görülebilen milimetrik boyutlardaki minyatürlerinin yer aldığı merkez, ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor.

Kuşadası, sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra ev sahipliği yaptığı mikro minyatür merkezi ile de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.  2018 yılında Kuşadası Belediyesi tarafından Tarihi Kale Kapısı’nın üstünde Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı adıyla kente kazandırılan merkez, açıldığı ilk günden bu yana 7’den 70’e her yaştan ve kesimden ziyaretçinin uğrak noktası oluyor.
MİLİMETRİK BOYUTLARDA 42 ESER SERGİLENİYOR
Merkezde, Türkiye'nin tek gubari hat sanatçısı ve dünyadaki 3 mikro heykeltıraştan birisi olan Necati Korkmaz’ın ancak büyüteç ya da mikroskopla görülebilen milimetrik boyutlardaki 42 mikro minyatür çalışması kalıcı olarak sergileniyor. Necati Korkmaz’ın çalışmalarını da yürüttüğü merkezde, dünyanın en küçük Kuran-ı Kerimi, toplu iğne başına yapılmış dünyanın en küçük satranç takımı, saç telinin üzerine yapılmış yürüyen cambaz, içerisinde Türk klasik hat sanatının örneklerinin bulunduğu dünyanın en küçük hat katalogu ve dünyanın en küçük çini vazoları gibi birbirinden ilginç parçalar bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv