Mikrodalga Yöntem İle “Ameliyatsız Prostat Tedavisi”

Tıp teknolojisindeki gelişmelerle birlikte ortaya çıkan yeni yöntemler birçok hastalıkta başarılı sonuçlar verirken aynı zamanda hastaların yaşam konforunu da artırıyor.

  • 0
  • 858
Mikrodalga Yöntem İle “Ameliyatsız Prostat Tedavisi”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tıp teknolojisindeki gelişmelerle birlikte ortaya çıkan yeni yöntemler birçok hastalıkta başarılı sonuçlar verirken aynı zamanda hastaların yaşam konforunu da artırıyor.
 
Özel Gözde İzmir Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu, prostat hastalığında kullanılan mikrodalga termoterapi (TUMT) yönteminin, hastaya anestezi-narkoz verilmeden uygulanabilen bir operasyon alternatifi olduğunu söyledi. Mikrodalga termoterapi (TUMT) yönteminin ilk olarak Fransa'da 1989 yılında kullanılmaya başlandığını aktaran Op. Dr. Konyalıoğlu, “Ardından daha yüksek enerjili olarak, 1998 yılında İsveç'te geliştirildi ve son 10 yıldır Avrupa ve Amerika'da 200'ün üzerinde merkezde başarıyla uygulanıyor” dedi. 
Üroloji uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu, ortalama 60 dakika süren müdahalenin ardından hastaların prostat hastalığından kaynaklanan olumsuz etkilerden kurtulduğunu ifade etti.
 
SONDA İLE YAŞAMAKTAN KURTARIYOR
Bu yöntemin, hastaya anestezi verilmeden uygulanabilen bir yöntem olduğunu belirten Op. Dr. Konyalıoğlu, prostatın mikrodalga yöntemle ısı verilerek yakıldığını ve yan etkisinin bulunmadığını dile getirdi. TUMT tedavisinin özellikle ileri yaşta olan ve ameliyat olmasında sakınca bulunan hastalar için çok önemli bir alternatif olduğunu belirten Op. Dr. Konyalıoğlu hastaların kalan yaşamlarında sonda ile yaşamak zorunda kalmadıklarını ve yaşam kalitelerinin bozulmadığını vurguladı.
 
BAŞARI ORANI YÜKSEK 
Uzun dönemde başarı oranı yüksek olan tedavinin etkinliğinin, narkozla yapılan prostat ameliyatı sonuçlarına yakın olduğunu ifade eden Konyalıoğlu, “Ayrıca prostat ameliyatlarından sonra görülebilen idrar kaçırma, sertleşme kaybı, meninin geri kaçması gibi yan etkiler TUMT işleminden sonra neredeyse hiç görülmemektedir” bilgisini verdi.
Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu, TUMT yönteminin, narkoz alması riskli yaşlı hastalar ve ameliyatın yan etkilerinden sakınan genç yaş prostat hastaları için ideal bir tedavi alternatifi olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv