“Milıtary” Koleksiyonu, Amsterdam Fashion Week'de

Emre Erdemoğlu 2022-23 Sonbahar-Kış koleksiyonu, Fashion Week Istanbul’un hemen ardından Ege İhracatçı Birlikleri ana sponsorluğunda, Amsterdam Fashion Week’te sunuldu. Askeri kostümlerden, militer formlardan ilham alan ve yolu askeriyeden geçen herkese ithaf edilen “Military”  koleksiyonunun sunumu için Amsterdam Fashion Week’e davet edilen tasarımcı Emre Erdemoğlu, dünya çapında koleksiyonlarını sergilemeye devam edecek.

  • 0
  • 8.835
“Milıtary” Koleksiyonu, Amsterdam Fashion Week'de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Emre Erdemoğlu 2022-23 Sonbahar-Kış koleksiyonunda tarihteki askeri kostümlerden, militer formlardan ve dokulardan ilham alıyor. 1900-1920 yılları arasındaki  birçok ismin ilham olduğu koleksiyon, tarihte kullanılan önemli detayları içinde barındırıyor. Sandıktan çıkarılan albümlerdeki asker fotoğrafları koleksiyona ruhunu veriyor. Emre Erdemoğlu 2022-23 Sonbahar-Kış koleksiyonu bugün yolu askeriyeden geçen tüm askerlerimize ithaf ediliyor.

Tüm detaylarda 1900-1920 yılları arasında kullanılan askeri üniformaların izleri günümüze özel bir dille yorumlanıyor ve askeri formlar koleksiyona enjekte ediliyor. Her sezon farklı karakterleri koleksiyonlarına işleyen tasarımcı, bu sezon da retro askeri kostümlerden ilham alarak “MILITARY” koleksiyonunu farklı bir anlatım şekliyle modaseverlere sunuyor.

Dramatize edilmeyen gerçekliğe, geleceğin abartısız, kaygıdan uzak tasvirlerine, yansımalarına ve her türlü görsel anlatımlarına odaklanan Emre Erdemoğlu’nun erkek giyim koleksiyonu; proporsiyonlarda vurgulanan yenilikler ve özellikle giyildiğinde farkını hissettiren yeni kuplar, klasik erkek giyimine dinamik bir tavır kazandırıyor. Koleksiyon, şıklık ve güven kavramları arasındaki güçlü bağdan ödün vermiyor. Yenilikçi bir sezon olarak tanımlayabileceğimiz koleksiyon; bütüncül bir yapıyla birbirini tamamlayan görünümleri, her bir parçası sayesinde özgürleşen kaliteli ürün gruplarını, kumaş seçiminden formlarına kadar her alanda nitelikli detayları, çok yönlülüğü, görsel zenginliği ve farklı alternatifleri barındırıyor.

1900-1920'ler retro askeri üniformlarından ilham alınan koleksiyon, günümüz moda akımının stiliyle harmanlanarak; oversize formda kabanlara, yüksek apoletli ceketlere, bol cepli takımlara, metalik kapamalara, militer detaylara ve uçuşan trençkotlara yer veriyor.

Deneysel tavırla yaratılan detaylar ile bütünleşen zamansız klasik yorumlar, geleneksel tavrı yeniden algılama fırsatı veriyor. Soğuk renklerin bir arada sunulduğu iki kutuplu koleksiyonu daha da çarpıcı ve eğlenceli hale getiriyor. Özel apreli kumaşlardan hazırlanan koleksiyon, Türk stiline yeni bir soluk getirme iddiasını güçlendiriyor. Açık, özür dilemeyen ve beklenmedik şekillerde kullanılıyor. Buradaki anahtar nokta, daha ağır siyahlara karşı parlak, doygun renklerle oynayarak gençlik coşkusunu karanlık ve keskin görsellerle dengelemektir. Genel etki, çoğunlukla kendini ifade etme fikriyle ilgilidir ve bu eğilim genç erkekler için bariz bir çekiciliğe sahip olsa da keskinliğin bir kısmını daha olgun müşterilere yönlendirmek içindir.

Renk paletinde askeri üniformaların izlerini hissettiren Emre Erdemoğlu, dünyevi, zengin pişmiş toprak, ilkel bir lüks duygusunu yerine getirmek için kantaşı ile eşleştirirken, yulaf sütü, petek ve İtalyan kili tonu ile duygusal bir sakinlik sağlıyor. Havacı mavilerin içinde gezinen koleksiyonda jakaranda çiçeği (mavi tropikal çiçek) ve bakır pası ruhu nazikçe canlandırıyor. Sakin mavi ve defne yaprağı da koleksiyonda iyileştirici rol oynuyor.

Farklı fitlerde yüksek bel kesimlerle geliştirilen pantolonlar, geniş omuzlu bol siluetli ceketler ve yuvarlatılmış omuzlu çalışmalar, önerileri ve tasvirleri genişletiyor. Daha genç ve daha çarpıcı siluet yaratma ustalığına konsantre olunan bu sezonda, özel dikiş teknikleri yarı terzi işçiliklerle geleceğe dönük iyimser tavrı ortaya koyuyor. 

Emre Erdemoğlu Hakkında:
Emre Erdemoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerini yüksek lisans eğitimiyle sağlamlaştıran tasarımcı Haliç Üniversitesi’nde eğitim vermeye başladı. Birçok üniversitede seminer ve söyleşilere katıldı. İlk Koleksiyonu “Sandık Lekesi” ile EİB Moda Tasarım Yarışması’nda 2.lik ödülü aldı. Bunun üzerine ulusal ve uluslararası bir çok yarışmada ödüller aldı. Ardından İtalya’ya davet edilen tasarımcı ilk defilesini İtalya’da gerçekleştirdi. Yurt içinde ve dışında çeşitli fuar ve organizasyonlarda bir fiil yer alan  Erdemoğlu, “Pitti Imagine Uomo” erkek moda fuarında son 5 sezondur koleksiyonlarını sergilemektedir. 2012 yılında İtalya’da 5. defilesini gerçekleştiren Emre Erdemoğlu son koleksiyonuyla ödüle layık görüldü. Aynı yıl “Emre Erdemoğlu” markasını kurdu. Çeşitli firmalara danışmanlık yapan Erdemoğlu kendi adını taşıyan markasını, “İstanbul Fashion Incube” bünyesinde satışa sundu. Ardından ikinci koleksiyonunu ilk kez Beymen Blender mağazasında satışa sunan tasarımcı, Vogue Italia’nın dikkatini çekerek, Turkish Leather Brand ile ortak bir projede buluştu. Vogue Italia için 8 sayfalık özel bir moda çekimi gerçekleştiren Erdemoğlu, 2009-2017 yılları arasında çok sayıda tekstil firması için tasarım danışmanlığı yaptı. Tasarımcı, halihazırda kendi koleksiyonları dışında markalara koleksiyonlar hazırlamakta ve eğitimler vermektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv