MİMAR ADAYLARINDAN ‘BİRİKİM’

  • 0
  • 526
MİMAR ADAYLARINDAN ‘BİRİKİM’
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü kuruluşunun 10. yılını, öğrencilerinin kentin çeşitli bölgelerine yönelik oluşturduğu tasarım çalışmalarıyla kutladı. Öğrenciler, Bayraklı, Kadifekale, Basmane, Agora ve Kemeraltı’na yönelik geliştirdikleri projelerini “Birikim” adlı sergide sundu. 

İEÜ Çok Amaçlı Salon’da açılan sergiye İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş katıldı ve öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Durmaz, İzmir’in tasarım potansiyelini canlandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Hem yerel hem de küresel mimarlık eğilimlerinin takipçisiyiz.  Mimarlık Bölümü olarak eğitimdeki 10. yılımızı kutluyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimiz, Bayraklı, Kadifekale, Basmane, Agora gibi kentsel dönüşüm alanları ile Tarihi Kemeraltı Çarşı’na yönelik farklı tasarımlar gerçekleştirdi. Bölgelerin durumlarını göz önüne alarak, kentsel, sosyal odaklı çalıştı. Sosyal tesislerden sağlık alanlarına dek farklı çalışmalar, tasarımlar yaptılar” dedi.

’10 Yılın Soncu’
İzmir’in kentsel ve mimarı sorunlarına dikkat çektiklerini de kaydeden Yrd. Doç. Dr. Durmaz, sergide mezunların ve öğrencilerin gerçekleştirdiği 10 yıllık çalışmanın sonucunun ortaya konulduğunu söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv