Mimari tasarımlarda çocuk imzası!

  • 0
  • 513
Mimari tasarımlarda çocuk imzası!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle “Çocuk ve Mimarlık” konulu atölye düzenlendi. TED Aliağa Koleji 4 ve 5’nci sınıflardan 31 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen atölye çalışmasında öğrenciler İzmir Mimarlık Merkezi’ni keşfettiler, daha sonra da kendi mimarlık merkezlerini yarattılar.

Doç. Dr. Hikmet Sivri Gökmen yürütücülüğündeki atölye çalışmasına katılan çocuklar, bu yılki çalışmanın temel hedefi doğrultusunda bir binayı tüm yönleri ile tanıma imkanı buldular. Çocuklara Mimarlık Merkezi çeşitli anlatımlar ve bina gezisi ile detaylı bir şekilde tanıtılırken, mimarlık merkezinin keşfine yönelik olarak hazırlanan föy çalışmasını tamamladılar ve verilen malzemeler ile kendi mimarlık merkezlerini yaptılar.

FARKLI DENEYİMLER
TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Deniz Komsuoğlu, teorinin yanında uygulamalı eğitime de önem verdiklerini belirterek, “4 ve 5’nci sınıf öğrencilerimizin katıldığı Çocuk ve Mimarlık konulu atölyemizle; çocuklar mimarlık ve kentle ilgili temel kavramlarla ve konularla tanışma imkanı bulurken, tasarım alanında da deneyim edinmiş oldular. Farklı konulardaki atölye çalışmalarımızla çocukların mesleklere, olaylara bakış açılarını geliştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv