MİNİK DEFNE AVRUPA ŞAMPİYONU

  • 0
  • 856
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Satranç sporcusu 2012 yılı 9 Yaş Kızlar Türkiye Şampiyonu Defne Sade, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.  Defne, 12-21 Haziran 2012 tarihleri arasında Yunanistan’ın Halkidiki kentinde düzenlenen Avrupa Okullar Bireysel Şampiyonası’nda 9 Yaş Kızlar Avrupa Şampiyonu oldu. Defne Sade, turnuvanın son gününde son karşılaşmasını henüz oynanmadan 1,5 puan farkla şampiyonluğu garantiledi.

5 buçuk yaşında satranca başlayan ve son iki yıldır kendi yaş grubunda Türkiye şampiyonluğunu elden bırakmayan Defne, son bir yıl içinde katıldığı 4 uluslararası şampiyonanın üçünden kupa ile döndü. Defne Sade, bu başarıları ile Ağustos ayında İstanbul’da yapılacak olan 162 ülkeden 800’e yakın sporcunun mücadele edeceği, Satranç Olimpiyatları’na katılan en genç bayan sporcu olma hakkını elde etti.
8 yaşından beri katıldığı Altyapı Bayan Milli Takımı’nın da en genç sporcusu olan Defne, ulusal ve uluslararası başarılarına bir de Avrupa Şampiyonluğunu eklemiş oldu. Defne 6 yaşından bu yana 8 kez Türkiye Kadınlar Şampiyonu olan Türkiye’nin Kadın Büyük Ustası Betül Cemre Yıldız ve Fide Antrenörü Emre Yıldız’ın öğrencisi olarak satranç çalışmalarını sürdürüyor.
Defne son bir yıldır Konak Belediyesi Gençlik ve  Spor Kulübü formasını giyiyor. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan Defne’yi yakından takip ediyor ve maddi manevi her konuda sporcuyu destekliyor. Öğretmeni Betül Cemre Yıldız gibi satranç kariyerini sayısız başarı ile süslemek isteyen Defne günde en az iki saat satranç çalışıyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv