Minik yüzücülerin “ilk madalya” heyecanı

  • 0
  • 1.127
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yüzme kurslarında, bu yıl binlerce çocuk daha yüzme öğrendi. Minik yüzücüler, sezonu sonundaki yüzme şenliğinde ilk madalyalarını kazanabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarışırken, asıl büyük heyecanı onları izleyen anne ve babalar yaşadı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark’taki havuzda açtığı yüzme kursları bu yıl da büyük ilgi gördü. Kurslara iki dönemde 5 binin üzerinde kayıt yaptırıldı. Celal Atik Spor Salonu yanındaki havuzda yüzme eğitimi alan çocuklar, hem yüzme öğrendi hem de unutulmaz bir yaz tatili yaşadı. 2010 yılında yenilenen ve kurulan modern sistem sayesinde sürekli temiz kalan havuz yaz boyunca boş kalmadı. 12 eğitmen eşliğinde gerçekleştirilen kursların sezon finali, her yıl olduğu gibi yine ailelerin katılımıyla coşku dolu bir şenlikle yaşandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor okulları kapsamında yüzme kurslarına devam eden öğrenciler, düzenlenen Yüzme Şenliği ile sezonun kapanışını yaptı. Kurslarda aldıkları eğitimi ailelerinin önünde sergileyen minikler, kendi yaş grupları arasındaki yarışmalarda dereceye girebilmek için mücadele etti. Gruplarında ilk dörde girenler madalya ile ödüllendirildi. Havuzda yarışan minikler kadar onları izleyen anne babaları da büyük heyecan yaşadı.
 
“Türk sporuna hizmet ediyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Başantrenörü Ömer Akgül, öğrenci sayılarının her yıl arttığını belirterek, “Hem çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda yüzme öğrenmesini sağlıyoruz, hem de gelecekte Türk sporuna başarılar kazandıracak yeteneklerin ortaya çıkması için çaba harcıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları olarak ‘İzmir’de yüzme bilmeyen kalmasın’ sloganı ile çıktığımız yolda artık daha büyük hedeflere doğru ilerliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv