Minikler 23 Nisan’ı doyasıya kutladı

  • 0
  • 710
Yazı Boyutu:

KonakBelediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇocukBayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl çifte etkinlikdüzenlenirken, minikler gün boyu süren aktivitelerde doyasıya eğlendi. KonakBelediye Başkanı Sema Pekdaş da 23 Nisan’ı çocuklarla birlikte kutlayarakonların coşkusuna ortak oldu.  

TürkiyeBüyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 94’üncü kuruluş yıldönümünü ve Ulu ÖnderMustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan UlusalEgemenlik ve Çocuk Bayramı Konak’ta coşkuyla kutlandı. Bu yıl hem Ümran BaradanOyun ve Oyuncak Müzesi’nde hem de Dominik Caddesi’nde kutlama gösterileriyapıldı. Minikler eğlenceli aktiviteler sayesinde keyifli ve eğlenceye dolu birgün geçirme fırsatı buldu. 

DEMOKRASİNİNTEMELİ ULUSAL EGEMENLİKTİR
KonakBelediyesi’nin Lider Yaratıcı Kadınlar Derneği (LİYAKAD) ile birlikte DominikCaddesi’nde ortaklaşa düzenlediği etkinliğe katılım oldukça yoğundu. Yüzlerceİzmirli kurulan standları gezdi, gösterileri izledi. Konak Belediye BaşkanıSema Pekdaş’ın da katıldığı etkinlikte minikler 23 Nisan’ı doyasıya kutladı.Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, törende yaptığı konuşmada ulusalegemenliğin unutulmaması gereken bir kavram olduğunu dikkat çekerek şöylekonuştu:  “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasındaki kavram Ulusal Egemenliktir.Egemenlik halkındır ve bu egemenlik sadece seçilmişler tarafından kullanılmaz.Anayasada belirtilmiş olan yetkili organlar aracılığıyla kullanılır, yargı buorganların vazgeçilmezsidir. Biz seçildik, milli irade sahibiyiz diyerek ulusalegemenlik ve demokrasiden uzaklaşan başbakanın kavramlarıdır. Ulusal Egemenliğiyeniden gündeme getirmemiz Milli İrade karşısında sık sık hatırlatmamız gerekengünlerdeyiz.” 

ÖDÜLLERPEKDAŞ’TAN
LİYAKADDerneği Başkanı Berkay Eskinazi de yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın öneminedeğinerek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda  bir etkinlik düzenleyerek daha çok çocuğaulaşmak, onları eğlendirmek, çok anlamlı bugünü onlarla birlikte kutlamak,geleceklerine yön verecek bir adım atmak istedik” diye konuştu. Tanyer İnşaatve Ekin Koleji’nin de katkı koyduğu etkinlikte EÇEV Bando takımı gösterileriylebüyük beğeni aldı. Gün boyu süren etkinliklerde resim yarışmasında dereceyegirenler ödüllerini Başkan Sema Pekdaş’ın elinden alırken, etkinliklere katılançocuklara ücretsiz yiyecek ikramının yanı sıra kurulan stantlarda maske yapımı,kitap ayracı yapımı, origami ve yüz boyama yapıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Yok olma noktasından kurtuluşa

Cumhuriyetimizin umudu ve geleceği gençlikte

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

Arşiv