Miniklerin konuğu Hüseyin Yurttaş

Çocuklar için yazdığı şiir ve düz yazı kitaplarıyla miniklerin sevgisini kazanan şair ve yazar Hüseyin Yurttaş, Folkart Gallery Resim Kursu’nun konuğu oldu.

  • 0
  • 516
Miniklerin konuğu Hüseyin Yurttaş
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çocuklar için yazdığı şiir ve düz yazı kitaplarıyla miniklerin sevgisini kazanan şair ve yazar Hüseyin Yurttaş, Folkart Gallery Resim Kursu’nun konuğu oldu.

Folkart Gallery bünyesinde bu yıl 4.sü düzenlenen çocuklara yönelik ücretsiz resim kursu devam ediyor. Bu yıl ki teması “Biz Düş Gezginiyiz…” olan resim kursunun konuğu ünlü şair-yazar Hüseyin Yurttaş oldu. Çocuklara ve ailelerine yönelik söyleşiye katılan Hüseyin Yurttaş, “Benim Mavi Gezegenim” isimli çocuk şiir kitabını imzaladı.

 Folkart Academy Tiyatro Salonu’nda düzenlenen söyleşide Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş, çocuklara bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. İyi bir okur olmanın insana çok ciddi katkıları olduğunu anlatan Yurttaş, kitap okumanın öncelikle hayal dünyasının gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Yurttaş “Hayal kuran insanlar, mutlu olur. Mesela şiir bir müzik gibidir. Kendi içinde ahengi vardır. Şiirle resim, resimle müzik tüm sanat dalları iç içedir. Birbirleriyle ilişkilidirler. Düş ve gerçekliğin birleştiği noktada insanlar başarılı olur. Sanatla ilgilenmek, insanları başarılı kılar” dedi.

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlandıran Yurttaş, “Benim Mavi Gezegenim” isimli çocuk şiir kitabını imzaladı.

HÜSEYİN YURTTAŞ KİMDİR?
Hüseyin Yurttaş, 1946 yılında Foça’da Kozbeyli Köyü’nde doğdu. Edirne Erkek İlköğretmen Okulu’nu bitirdi. Öğretmenlik, yayıncılık ve dağıtımcılık, kütüphane yöneticiliği yaptı. Birçok dergi ve gazetede şiirleri ve yazıları yayımlanan Yurttaş, arkadaşlarıyla birlikte Dönemeç dergisini çıkardı. Cumartesi Sohbeti adlı köşesiyle, 1995-2001 yılları arasında Yeni asır gazetesinde yer aldı. Ünlem Dergisi’nin çıkışına ve yayımına katkıda bulundu. TÖMER tarafından en başarılı çocuk kitabı yazarı olarak ödül alan Hüseyin Yurtttaş’ın çocuklara yönelik çok sayıda şiir ve düz yazı kitabı bulunmaktadır.

FOLKART GALLERY RESİM KURSU
Folkart Gallery, geleceğin sanatçısı yetenekli çocukları yetiştirmek amacıyla 2015 yılından bu yana her yıl düzenlediği resim kursu bu yılda renkli görüntülere sahne oluyor. Ücretsiz olan kursta çocukların kullanacağı tüm malzemeler Folkart Gallery tarafından karşılanıyor. Folkart Gallery’deki kursta minik kursiyerler, resim tekniklerini öğrenmenin yanı sıra farklı etkinliklere de katılıyor. Minik öğrenciler, kurs süresince gözlem yapmayı, kağıtları, malzemeleri tanımayı ve kullanmayı öğreniyor. Kurs süresince pastel, akrilik ve suluboya ile çalışan minikler, oyun hamuru ile istedikleri figürleri yapmak için de çalışacak. İzmirli ressam Hale Gökalpsezer ve öğretmenler eşliğinde çocuklar, görsel sunum ve dramalarla, ünlü konuk sohbetleriyle resim eğitimi alacaklar. Eğitimler sırasında kitap okuma, masal dinleme gibi farklı etkinliklerde gerçekleştirilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv