MMO KENTİN OYUNCULARI SEYİRCİYLE BULUŞTU

  • 0
  • 1.926
Yazı Boyutu:

MMO Kentin Oyuncuları, yeni oyunları “Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü” ile tiyatroseverlerle buluştu.
 
TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kentin Oyuncuları tiyatro topluluğu, yeni oyununu MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu’nda sahneledi. İspanyol şair ve yazar Federico Garcia Lorca tarafından yazılan Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü oyunu öncesinde bir konuşma yapan MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, MMO bünyesinde faaliyet gösteren Kentin Oyuncuları’nın ‘sokakta tiyatro’ anlayışından hareketle, sanatı sokakla buluşturduğunu ve toplumun tüm kesimlerinin tiyatro sanatı ile ilişkilenmesine katkıda bulunduğunu ifade etti. Özsakarya, “Ülkemizde baskı politikalarının giderek ağırlık kazandığı, hatta zaman zaman faşizm uyarılarının yapıldığı, muhalefetin sesi olarak görüldüğünden olsa gerek, tiyatro sanatının önüne çeşitli yöntemlerle engeller konulmaya çalışıldığı şu günlerde, Lorca’nın zorbalığın hüküm sürdüğü bir dünyada, iki aşığın yaşadıklarını anlatan bu eserinin sahnelenmesini anlamlı buluyoruz” şeklinde konuştu. TMMOB’ni çeşitli baskı ve kısıtlamalar ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Özsakarya sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonucu her ne olursa olsun, tüm baskı ve kısıtlamalara rağmen, uzmanlığımız ile ilgili konularda yaptığımız çalışmaları, ülke ve toplum sorunlarından ayrı düşünmemekte, toplumun çıkarlarını hiçe sayan anlayışa karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Üyelerimizi ve yurttaşlarımızı da, hepimizin geleceği için vereceğimiz bu mücadelede yanımızda görmeyi diliyoruz.”
 
Özsakarya’nın konuşmasının ardından sahnelenen oyun seyircilerden büyük alkış alırken, Mehmet Özsakarya etkinlik sonunda oyunun yönetmeni Günay Toprak’a ve oyunculara birer çiçek vererek teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv