Moda Sanatı Sever ilgi gördü

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri eğitim üniversite öğrenimlerini “Moda Sanatı Sever” adı verilen defileyle tamamladı. Defile öncesinde de fakülte öğrencilerinin mezuniyet sergisi yapıldı.

  • 0
  • 1.463
Moda Sanatı Sever ilgi gördü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri eğitim üniversite öğrenimlerini “Moda Sanatı Sever” adı verilen defileyle tamamladı.

Defile öncesinde de fakülte öğrencilerinin mezuniyet sergisi yapıldı.


İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilen ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Atabay, Mütevelli Heyet Üyeleri ve konukların da izlediği mezuniyet defilesinde, öğrenciler, moda sanatı sever teması üzerinden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sundu.  

Defile öncesi konuklara hitap eden İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, öğrencilerin dört yıllık öğrenim hayatları boyunca uygulamalı ve teorik derslerin yanı sıra farklı etkinliklerle bakış açılarının zenginleştiğini, mezuniyet sergisi ve defilesiyle öğrencilerin ürünlerini sergilediğini söyledi. Prof. Dr. Bulgun, bu yıl fakültenin 5 bölümünden 250 öğrencinin mezun olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz 2017 mezuniyet koleksiyonlarında 20. yüzyıl sanatının moda tasarımı üzerine bırakabileceği etkiler üzerine yoğunlaştı ve bunları hazır giyime yansıttı. 9 öğrencimiz 89 parça tasarım oluşturdu. Defilenin koreografisini Akif Örük hazırladı. Mankenlerimiz de öğrencilerimizden oluştu” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv