Moda sanatı seviyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri eğitim yolculuklarını “Moda Sanatı Sever” adlı defileyle tamamlayacak.

  • 0
  • 914
Moda sanatı seviyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri eğitim yolculuklarını “Moda Sanatı Sever” adlı defileyle tamamlayacak. 5 Haziran saat 21.00’de İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilecek mezuniyet defilesinde, öğrenciler, moda sanatı sever teması üzerinden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sunacak.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, öğrencilerin dört yıllık öğrenim hayatları boyunca uygulamalı ve teorik derslerin yanı sıra farklı etkinliklerle bakış açılarının zenginleştiğini, mezuniyet defilesiyle öğrencilerin ürünlerinin sergileneceğini söyledi. Prof. Dr. Bulgun, öğrencilerin 2017 mezuniyet koleksiyonlarında 20. yüzyıl sanatının moda tasarımı üzerine bırakabileceği etkiler üzerine yoğunlaştığını ve bunları hazır giyime yansıttıklarını kaydetti.

‘9 öğrenciden 90 parça tasarım’
Moda ve sanatın kendilerine özgü ifade etme yöntemleriyle dünya üzerindeki köklü değişimleri yansıttığını aktaran Prof. Dr. Bulgun, “Öğrencilerimiz, bir sanatçı veya 20. yüzyıla ait bir sanat dönemini inceledi. Güz döneminden oluşturdukları deneysel çalışmaları bu dönemde hazır giyime uyarladılar. Öğrencilerimiz stil, sezon ve hedef kitle ölçütlerini göz önünde bulundurarak araştırmalarını bir hazır giyim koleksiyonuna dönüştürdü. 9 öğrencimizin 90 parça koleksiyonu oluştu. Defilenin koreografisini Akif Yörük hazırladı” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv