Modada İzmir’e Yeni Birincilik

İzmirli tasarımcılar artık Avrupa modasında adlarından söz ettiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Dilara Karaca, İngiltere – Londra’da gerçekleştirilen “SVP Londra Hazır Giyim Fuarı”nda yapılan yarışmada tasarımıyla birincilik kazandı.

  • 0
  • 906
Modada İzmir’e Yeni Birincilik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli tasarımcılar artık Avrupa modasında adlarından söz ettiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Dilara Karaca, İngiltere – Londra’da gerçekleştirilen “SVP Londra Hazır Giyim Fuarı”nda yapılan yarışmada tasarımıyla birincilik kazandı. Türkiye’yi İngiltere’de temsil eden Karaca, Fashion Enter’da sertifikalı kurs için burs, portfolyo değerlendirmesi ve 750 pound nakit ödülün de sahibi oldu.

Karaca, fuar hazırlığı sırasında yarışmadan haberdar olduğunu, her tasarımcının tek ürünle yarıştığını belirterek, “Tasarımda yenilik ve maliyet alanındaki değerlendirmelerle finalistler belirlendi. Finalistler belirlendiğinde üretimi, Türkiye'de yapıp İngiltere'ye final öncesi gönderdim.  Yarışmayı kazandığım için çok mutluyum. Yeni bir tasarımcı için çok büyük avantaj olduğunu düşünüyorum” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığı eğitimin kendisini uluslararası arenaya taşıdığını kaydeden Karaca, tasarımına “on Earth” adını verdiğini, hızlı değişen hazır giyim kavramlarına hızla ayak uydurmayı yansıtmak istediğini söyledi. Karaca, “Tasarımım hareket ve enerjinin estetiğini yansıtıyor. Kendine dünyada daha güçlü yerler açan modayı simgeliyor. Tasarımımın ödül kazanması beni daha da motive etti. Hazır giyim tasarımı alanında kendimi daha profesyonel bir mertebeye taşımak için önemli bir adım kazandım” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv