MORDOĞAN'DA MÜZE SEFERBERLİĞİ

  • 0
  • 1.947
Yazı Boyutu:

Mordoğanlı Müesser Aktaş, ilçesine müze kazandırmak hayalini ailesine ait kuşaktan kuşağa aktarılan eşyaları sergileyerek hayata geçiriyor.

Yıllardır Mordoğan'da müze açma hayali kuran Müesser Aktaş, Mordoğan halkıyla seferberlik kurarak bu hayalinin gerçekleşmesini sağladı. Birçok Anadolu beyliğinin ve Cenevizlilerin egemenliği altında bulunan bölgede Türk kültürünü yansıtan birçok eser bulunuyor.

Toplumsal sosyal sorumluluk duygusunu taşıyan Aktaş, 1994 yılında Mordoğan Belediye Başkanlığı adaylığı ile kısa bir dönem siyasetle uğraştıktan sonra kendini sosyal konulara vererek, geçmiş mirasının yarınki nesillere taşınması amacıyla ulaşılabilen geçmiş evsel eşyaları toplayarak bir etnografya müzesi çalışması başlattı.
Geçtiğimiz cumartesi günü T.B.M.M. Eski Başkanı Köksal Toptan'ın, CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Mordoğan Belediye Başkanı ve bölge protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen açılışta konuşan Müesser Aktaş "Bu müzeyi açarak, yorgun eşyaların mutlu olabileceği ve geleceğe taşınabileceği bir mekân yarattık. Bize bir yılda destek olan herkese ve özellikle bu bilinçte her anımı paylaşan aileme çok teşekkür ediyorum"dedi. Ailesinin nesilden nesile aktardığı bir çok eseri açtığı etnografya müzesinde sergileyecek olan Müesser Aktaş'a, aynı zamanda Mordoğan halkı da yöreye ait ellerindeki eski eserlerle destek veriyor. Özelikle  Sabiha Tansuğ geçmişi yansıtan kıyafetler ile çok özel bir oda yapılmasına destek olmuş. Aynı zamanda açılış sırasında Mordoğan Halk Oyunları topluluğunun gelinbaşı olarak tanımlanan kıyafetleri Mordoğanlıların ilgi odağı oldu. Açılış sırasında Mordoğan Beldesindeki halk ve yazlıkçılar çok fazla ilgi gösterdi. 1 yıllık çalışmanın ardından açılışı yapılan müzede, Türk kültürüne ait bir çok eşya sergileniyor .

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv