Mozaikten deniz

  • 0
  • 1.170
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi, Sosyal YaşamDerneği (Sosder) ve Bostanlı Rotary Kulübü ‘Zihinsel engelliler mozaik projesi’ile otizme dikkat çekiyor.
 
 
 Sekizotizmli çocuğu bir araya getiren ve ne kadar yetenekli olduklarını gösterenproje ‘Yapamaz dediler, ama olar yaptı’ sloganıyla yola çıktı. Rengarenk mozaikparçalarını birleştiren çocuklar 23 metre uzunluğunda ve 60 santimetreyüksekliğinde dev tabloyu oluşturmaya başladı.

Engelli Danışmanı Koray Uygur, Mozaiktasarımcıları Eğitmen Gülistan Genç ve Cem Atmaca eğitmenliğinde hayaldünyalarını tabloya döken proje katılımcıları, yunuslardan denizatlarına,balıklardan yosunlara denizi resmetti. 23 metre uzunluğundaki panotamamlandıktan sonra Dominik Caddesi’nde Gazi İlkokulu’nun bahçe duvarına monteedilecek.KonakBelediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, projenin sosyal boyutuyla büyük önemtaşıdığını belirterek, “Özel çocuklarımız dünyalarını bize farklı bir şekildefarklı yollarla ifade ediyorlar. Fırsat verildiğinde, biraz destek olduğunda neleryapabileceklerini en güzel çekliyle gösteriyorlar. Başkaları ‘Yapamazlar’ dedi,ama ben onlara inandım, güvendim. Onlarla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv