Mozaikten Kalplere buluşması

İzmirli hayırseverler, Enise Sancak'ın Baratalı Otel’deki Mozaikten Kalplere Mozaik Workshop’un da buluştu.

  • 0
  • 257
Mozaikten Kalplere buluşması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in hayırsever isimlerden Enise Sancak, İzmir cemiyet hayatının önde gelenlerini Mozaikten Kalplere Mozaik Workshop’unda buluşturdu. Geliri engelliler ve öğrencilere burs desteği için kullanılacak atölye çalışmasında Mozaik Sanatçısı Aysun Yenice’nin öncülüğünde mozaik sanatının çeşitli yöntemleriyle eserler yapıldı. Baratalı Otel’de Aslı Barata’nın ev sahipliği yaptığı etkinlikte birbirinden güzel eserlere imza atıldı.

Hobi olarak başladığı mozaik sanatında kendini geliştiren Enise Sancak, imzasını attığı mozaik eserlerinin gelirlerini özellikle ebeveynini kaybetmiş ihtiyaç sahipleri öğrencilere ve engelliler yararına kullanmaya başladı. Yaklaşık 4 yıl önce başlayan çalışmaların çok beğenilmesi üzerine Enise Sancak, “Mozaikten Kalplere” isimli bir hareket başlattı. Sosyal medyada açtığı hesaplarla eserlerini sunan Sancak, eserlerin gelirlerini ihtiyaç sahipleri için kullandı. Sancak, son olarak Çeşme’de bir atölye çalışmasına imza attı.
Sevda Sancak Yakan ve Ruken Kahraman’ın arkadaşlarıyla kurduğu Sinaps Proje Ar-Ge Derneği’nin de desteklediği organizasyonda Mozaik Sanatçısı Aysun Yenice’nin anlatımları ve öğretimleri ile mozaikten eserler yapıldı. Organizasyondan elde edilen gelir ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlamak, engelli bireylerin ailelerine destek amacıyla kullanılacak.

“Mozaikten Kalplere” fikrinin nasıl ortaya çıktığı anlatan Enise Sancak, “Ürettiğimiz eserlerin gelirleriyle ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışıyorduk. Çalışmalar beğenilince ve talepte artmaya başlayınca bir isim koymamız gerekti. Madem mozaik yapıyoruz ve buradan da insanların kalplerine dokunmaya çalışıyoruz… O zaman “Mozaikten Kalplere” diyelim, şeklinde bir fikir gelişti. Ve bugünlere geldik. Bu güzel yolculukta bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv