Mucitlik dersi

  • 0
  • 860
Yazı Boyutu:

Dünyanın ilk şekil değiştiren lavabosu, katlanabilir ekrangibi birçok yeniliğe imza atan Osman Can Özcanlı, Gediz Üniversitesi’nde eğitimverdi. Ödüllü genç tasarımcı, “Beni farklı kılan, hayallerimin peşini aslabırakmamam” dedi.  

Gediz Üniversitesi’nin Girişimcilik ve İnovasyon YönetimiYüksek Lisans programında iş dünyasının önde gelen isimleri de eğitim veriyor,deneyimlerini paylaşıyor. Bu kez hocalık kürsüsüne, ABD’de yaptığı tasarımlarlapek çok ödüle layık görülen, Türkiye’nin Genç Yaratıcı Girişimcisi unvanının dasahibi Osman Can Özcanlı geçti.

Dünyanın ilk şekil değiştiren lavabosu, şeffaf ekmekkızartma makinası, katlanabilir ekran, renk değiştiren spor ayakkabıları gibiyeniliklerin altında imzası bulunan Özcanlı, nasıl mucit olduğunu anlattı.Motorola, Nike, General Motors, Coca Cola gibi dünya çapındaki firmalarlaçalışan İzmirli genç tasarımcı, çocukluğundan bu yana keşfetmeye meraklıolduğunu dile getirdi, şunları söyledi: “Sürekli yeniliklerin peşinden koştum.Beni farklı kılan, meraklı biri olmam ve hayallerimin peşini asla bırakmamam.Hayal ettiklerimi gerçeğe dönüştürme azmim olmasaydı, hiçbir yenilik ortadakoyamazdım. Bu özelliğim sayesinde ABD’de önemli bir kariyer elde ettim. Banagöre, farklı düşünenler fark yaratır ve her zaman farklı kalır...” 

Yenilikçi düşünün
Bir süre önce ABD’den memleketi İzmir’e dönen, çalışmalarınaburada devam etme kararı alan Özcanlı, girişimcilik ve inovasyon eğitimi görenGediz Üniversitesi öğrencilerine şu tüyoları da verdi: “Aslında herkes tasarımyapabilir ve mucit olabilir. Bunun temel şartı merak ve hayal etmek, sonrasındada uygulamak. Aklınıza gelenleri, zamana ve kararsızlığa bırakmadanuygularsanız, size ait yenilikler mutlaka ortaya çıkacaktır. Keşfetme isteğinizolduğu sürece farklı düşünüyorsunuz ve mucitlik potansiyeline sahipsinizdemektir. Zaten girişimciliğin de temelinde yenilikçi düşünce var.” 
Onun yaşamı  başarıyla dolu 
Osman Can Özcanlı, 1980 yılında Londra'da doğdu. WisconsinÜniversitesi’nde endüstri mühendisliği eğitimi gördü. Tasarımlarıyla ABD’dekısa sürede adından söz ettirdi. Global ölçekte iş yapan firmaları yeniteknolojilerle tanıştırdı. Katlanabilir ekran tasarımı büyük ses getirdi,birçok ödüle layık görüldü. British Council ve Eczacıbaşı tarafından daTürkiye’nin Genç Yaratıcı Girişimcisi seçildi. Özcanlı, ABD’lilerin kendisinetaktığı Oz ismiyle marka oluşturdu, en son çok fonksiyonlu çanta Ozpack’itasarladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv