Mucize Vitamin K2 İle Kemik ve Damar Sağlığınızı Koruyabilirsiniz

Buca Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Abacı, K2 vitamin eksikliğinin çeşitli kalp damar sistemi hastalıklarına ve kemik erimesine yol açabileceğini söyledi. Uzm. Dr. Abacı,  K2 vitamininin mevcut damar kireçlenmelerinin geriye döndürülmesinde ve menopoz döneminde kemik gücünün korunmasında etkili olduğunu bildirdi.   

  • 0
  • 559
Mucize Vitamin K2 İle Kemik ve Damar Sağlığınızı Koruyabilirsiniz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Abacı, K2 vitamin eksikliğinin çeşitli kalp damar sistemi hastalıklarına ve kemik erimesine yol açabileceğini söyledi. Uzm. Dr. Abacı,  K2 vitamininin mevcut damar kireçlenmelerinin geriye döndürülmesinde ve menopoz döneminde kemik gücünün korunmasında etkili olduğunu bildirdi.   

Gıdalardaki kalsiyumun D vitamini sayesinde bağırsaktan emilip kana karıştığını ve bu noktadan sonra bu kalsiyumun nereye gideceğini K2 vitamininin ayarladığını belirten Buca Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzm. Dr. Abacı, “A ve D vitamini tarafından yapımı sağlanan ve sağlığımız için çok önemli olan iki protein, ancak K2 vitamini tarafından aktif hale getirilebiliyor. Bunlardan ‘osteokalsin’ kalsiyumun kemiğe yerleşmesini sağlıyor. ‘MGP’ diye isimlendirilen diğer protein ise kalsiyumun atardamar duvarına oturmasını önlüyor” dedi. 
 
K2 vitamini eksikliğine bağlı olarak kalsiyumun ayarları bozuluyor ve kalsiyum bulunması gereken yerlere (yani kemiklere) değil, bulunmaması gereken yerlere (yani atardamarlara) yerleşebildiğini anlatan Uzm. Dr. Abacı, kalsiyumun kemiklerdeki eksikliğinin kemik erimesine, atardamar duvarlarında depolanarak tehlikeli kireç plakları oluşturmasının ise başta koroner arter hastalığı olmak üzere çeşitli kalp damar sistemi hastalıklarına yol açtığını kaydetti.
 
MENOPOZ DÖNEMİNDE ETKİLİ  
K2 vitamini sayesinde, şimdiye kadar imkansız gözüyle bakılan mevcut damar kireçlenmelerinin geriye döndürülmesinin ve damarsal kalp hastalıklarının iyileştirilmesinin mümkün olabileceğini vurgulayan Uzm. Dr. Abacı, şunları söyledi:
“Menopoz sonrası kadınlarda kemik gücünün korunmasında vitamin K2'nin gerekli olduğu ve kemik erimesini iyileştirdiği gösterilmiştir. Kemik metabolizması erişkinlere göre daha yüksek olduğundan, çocukların K2 vitamini ihtiyacı da çok fazladır. Son zamanlarda K2 vitamininin bazı kanserleri baskılayabileceğine dair heyecan verici ön kanıtlar da ortaya çıkmaya başladı. Sonuç olarak, kemik ve damar sistemimizin sağlığı için A, D ve K2 vitaminlerinin birbirleriyle ahenkli bir şekilde çalışmasının gerekli olduğu ortaya çıkıyor.”
 
Kemik erimesi tedavisinde günlük kalsiyum alımının erişkinlerde günde en az 1 gr olması gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Abacı, “Mandıra ürünlerini çok kullanmayan bazı toplumların çok güçlü kemiklere sahip oldukları görülmüştür. Çok fazla kalsiyuma ihtiyaç olmayabilir, önemli olan K2 vitamini sayesinde kalsiyumun damarlara değil doğru yere, yani kemiklere gönderilmesidir. 
 
BU GIDALARA DİKKAT!
Uzm. Dr. Abacı, K2 vitamini içeren gıdaları ise sığır eti, tavuk, ördek, kaz eti (özellikle kaz ciğeri), lahana turşusu, beyin, yumurta sarısı, tereyağı şeklinde sıraladı. Az yağlı hayvani gıdaların K2 vitamini içeriğinin tam yağlı emsallerine göre daha az olduğunu da kaydeden Uzm. Dr. Abacı, “Gouda, Brie ve Edam peynirleri, çedar, lor peynirleri ve sert peynirlerde K2 vitamini vardır. Mera otlarıyla beslenmiş hayvanlardan elde edilen mandıra ürünlerinde de K2 vitamini vardır. Bu ürünlerin bolca tüketildiği bir ülke olan İsviçre, dünyada ikinci en yüksek uzun ömürlü insan oranına sahip ülkedir. Bolca K2 vitamini içeren kaz ciğerinin dünyada en çok üretilip tüketildiği bölge Fransa’nın güneydoğu bölgesi olup bu bölge insanlarında koroner kalp hastalığı, ülkenin diğer bölgelerine göre çok daha az görülmektedir” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv