Muhabbetin Adı Arguvan

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı  Etkinlik Salonunda “Muhabbetin Adı Arguvan” adlı türkü dinletisi gerçekleştirildi.

  • 0
  • 514
Muhabbetin Adı Arguvan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı  Etkinlik Salonunda “Muhabbetin Adı Arguvan” adlı türkü dinletisi gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğretim elemanları Dr. Gani Pekşen, Öğr. Gör. Özgür Yurteri ve Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğrencileri Ünal Yılmaz ile Erhan Işık’tan oluşan grup enstrümanlarıyla sahnede yer aldı.
Dr. Gani Pekşen’in derlediği “Divane Gönlümün Feryadı Bugün, Gidem Dedim Suna Boylum Ağladı, Yaraların Bende İmam Hüseyin, Sorma Be Birader Mezhebimizi” gibi eserler seslendirildi.

Katılımın oldukça yüksek olduğu etkinliğin sonunda Dr. Pekşen “İyi ki bu eserleri derlemişiz, yoksa hepsi sır olup gidecekti. Dünyada bu kadar güzel şey varken savaşların olması ne kadar üzücü. Keşke dünyanın hiçbir yerinde savaşlar olmasa” dedi.
 Dinleyicilerin uzun süren alkışlarının ardından, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Muharrem Hakan Cevher sanatçılara “Teşekkür Belgesi” verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv