Muharip gazilerin Kula çıkarması

  • 0
  • 888
Yazı Boyutu:

İzmir Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Kula'ya düzenledikleri gezide hareketli bir gün geçirdi. Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın katkılarıyla düzenlenen geziye katılan yaklaşık 50 muharip gazi ve ailesini Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın konuk etti.
 
50 KİŞİLİK KAFİLE…
Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği üyelerinin, otobüsle çıktıkları yolculuklarının il durağı Kula peribacaları oldu. 50 kişilik bir gezi kafilesi, daha sonra Kula'nın tarihi ve turistik mekanlarını dolaştı. Yakında jeopark olarak tescillenecek bölgeye has volkanik yapılar konukların ilgisini çekti.
İzmirli kafile, daha sonra Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre'nin türbelerinin bulunduğu Emre köyüne gitti. Köy içerisinde bulunan ve 1333 yılında yaptırılan caminin ilginç mimarisini inceledi. İnşa edildiği dönem itibariyle çok katlı yapıların olmamasına rağmen cami iç duvarlarında çok katlı binalardaki yel değirmenleri gibi resimler bulunması dikkat çekti. Ziyaretçilerinin yoğun ilgisini çeken camiye hayran kalan dernek üyeleri, Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre'nin türbeleriyle ilgili Kula Belediyesi'nin rehberi Sait Bozer'den bilgi aldı.
 
HAYRAN KALDILAR…
İzmir Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, peri bacalarından başlayıp, Kula evleri, volkan konileri, Türk evi, Kula Belediyesi'nin restorasyonunu yaptırarak Meryemana kültür merkezi olarak hizmete açtığı kiliseyi gezdiklerini belirterek, "Kula'nın barındırdığı güzelliklere hayran kaldık. Bu gezi, yaşam alanlarımızda olmasına rağmen farkına varamadığımız güzelliklerimizi tekrar görme imkanı verdi. Ege Bölgesinin tam merkezinde kalan ve ulaşım olarak en kolay yerler arasında başı çeken Kula, turizm sektöründen az faydalanması bizlerin vatandaş olarak eksiğidir. Burası tam manasıyla gizemli ve buram buram tarih kokan bir ilçemiz" dedi.
 
ASLAN: ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZDIR…
Öte yandan geziye katkı sunan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, şehit ve gazilerin önem ve değerinin günümüzde çok daha net şekilde ortaya çıktığını belirterek, “ Onlar için ne yaparsak yapalım bu ülkeye hizmetlerinin karşılığını veremeyiz. Onlar bizler için canlarını hiçe saydılar. Her zaman söylüyorum, gazilerimiz ve şehitlerimiz bu ülkenin namusudur, onurudur” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Arşiv