Muhteşem Çello Konçertosu

Olten Filarmoni Orkestrası Mart ayı konserinde şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Hollandalı başarılı çellist Harriet Krijgh’i solist olarak ağırlıyor. Olten Filarmoni Orkestrası ile Harriet Krijgh çello konçertosu 22 Mart 2023 Çarşamba akşamı saat:20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM)’nde klasik müzik serverlerle buluşacak.

  • 0
  • 293
Muhteşem Çello Konçertosu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Olten Filarmoni Orkestrası Mart 2023 konserinde genç çellist Harriet Krijgh, Dvorak’ın Çello Konçertosunu klasik müzik severler için seslendiriyor. Hevesli bir odamüzisyeni olarak, 2019 baharında Artemis Quartet'e katılan ünlü çellist topluluk turnelerinde dünya çapındaki en önemli konser mekanlarında düzenli olarak çalıyor. Harriet Krijgh ayrıca piyanist Magda Amara ile ve üçlü olarak Baiba ve Lauma Skride kardeşler ile yakın bir işbirliğini de sürdürüyor. Solist olarak Anneleen, Bavyera Radyosu Senfoni Orkestrası, Mozarteum Orkestrası, Bruckner Orkestrası Linz, Philadelphia Oda Orkestrası, Polonya Ulusal Radyo Orkestrası, Brüksel Filarmoni Orkestrası ve Belçika Ulusal Orkestrası ile birlikte sahne alan genç sanatçı son olarak İzmir’de Olten Filarmoni Orkestrası ile bir araya geliyor.

Günümüzün en heyecan verici ve gelecek vaat eden çellistlerinden biri olan Hollandalı çello sanatçısı Harriet Krijgh, Boston Senfoni Orkestrası, Rotterdam Filarmoni Orkestrası, Viyana Senfoni Orkestrası, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Münih Filarmoni Orkestrası, Bamberg Senfoni Orkestrası, Londra Filarmoni Orkestrası, Academy of St Martin in the Fields, Orchestre Philharmonique de Radio France, Yomiuri Nippon Senfoni Orkestrası, Hong Kong Sinfonietta ve Sidney Senfoni Orkestrası gibi orkes tralarla sahne aldı. Ayrıca Heidelberger Frühling, Grafenegg Festivali ve Schubertiade Hohenems gibi uluslararası festivallere düzenli olarak konuk olan ünlü çellist, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern'in “Rezidans Ödülü Sahibi” olarak 2019 yaz festivali baskısına yaklaşık 20 konserle damgasını vurdu.

Sanatçı tasarımı Stradivarius tarafından yapılmış bir Domenico Montagnana çello (Venedik, 1723) üzerinden icra edilmiş eserlerini Prokopp Vakfı tarafından ödünç verilen enstrüman ile icra ediyor. Krijgh'in solist olarak katılacağı bu muhteşem konserin biletlerine bilet.oltensanat.com adresinden ulaşabilirsiniz.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv