muhteşem güne muhteşem konser

  • 0
  • 791
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu’nu Candan Erçetinkonseriyle kutladı. Konserin yapıldığı Bornova Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran10 binden fazla İzmirli Erçetin’in şarkılarına eşlik etti. 9 Eylül coşkusununyaşandığı Meydan’da konserin ardından binlerce Bornovalı Başkan Sındır’labirlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi

İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül, Bornova Belediyesi’ninorganizasyonunda önce  sabah saatlerindeMustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e baktığı, Türk askerlerinin İzmir’e ilk girdiğiyer olan Belkahve’deki törenle kutlandı. Akşam ise ünlü sanatçı CandanErçetin’in konseriyle coşku doruğa çıktı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndakikonseri 10 binden fazla Bornovalı ve İzmir’in çeşitli yerlerinden gelenyurttaşlar izledi.

Sahnede yaklaşık 2 saat kalan Candan Erçetin en sevilenşarkılarını söyledi. Erçetin haraketli parçalarının yanısıra 9 Eylül coşkusunuyansıtan şarkılarla Meydan’ı inletirken, ‘İzmir’in Kavakları’, ‘Vardar Ovası’türkülerini ve ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısını 10 bin kişilik koroylaseslendirdi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, şarkılarıylaBornovalılara 9 Eylül coşkusunu yaşatan Candan Erçetin’e plaket verdi. 9Eylül’ün Türkiye’nin bağımsızlığının sembolü olduğunu vurgulayan Başkan Sındır,“Bornova’nın ve İzmirimizin kurtuluşunun 91. Yıldönümünü kutlamaktan büyük bironur duyuyoruz” dedi.

Dönemin İngiltere Başbakanı Lloyd George’nin İngiltereParlamentosu’nda 1922 yılında yaptığı bir konuşmayı hatırlatan Başkan Sındır,“George, ‘Yüzyıllar çok nadir dahi yetiştiririr. Ne yazık ki o dahi bizimyüzyılımızda Mustafa Kemal Atatürk olmuştur’ diyerek Atatürk’ün ne kadar büyükbir lider olduğunu anlatmıştır. Hepimiz onun neferiyiz. Başta Mustafa KemalAtatürk, İsmet İnönü, Bornova’ya ilk giren Yüzbaşı İbrahim Hakkı, İzmir’e gelenKorgeneral Fahrettin Altay olmak üzere onlarla birlikte mücadele eden kahramanTürk ordusunu, bu kurtuluş ve özgürlük mücadelesinde kaybettiğimiz bütünşehitlerimizi rahmetle, minnetle, özlemle anıyoruz. Türk bayrağımızı özgürcedalgalandırabiliyorsak onlara borçluyuz” diye konuştu.

Candan Erçetin Bornovalılarla birlikte 9 Eylül’ü kutlamaktanbüyük bir onur duyduğunu ifade etti.  BaşkanSındır konserin ardından 10. Yıl Marşı’nı Bornova Cumhuriyet Meydanı’nıdolduran İzmirlilerle birlikte söyledi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv