Muhteşemdi

  • 0
  • 831
Muhteşemdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

9 Eylül’ü kutlamak için Gündoğdu Meydanı’nda buluşan onbinlerce İzmirli, unutamayacakları bir gece yaşadı. Türk Yıldızları’nın gösterisi, Fener Alayı, konserler ve havai fişek gösterileriyle renklenen 92.yıl kutlamalarının coşkusu İzmir’i aşarak İstanbul’a da ulaştı. 9 Eylül, ilkkez İzmir dışında bir kentte İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde de kutlandı. İki kentin iki ayrı meydanında toplananlar, dev ekranlardan yapılan canlı yayında bir araya geldi; iki meydan tek yürek oldu.

 

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamaları gece düzenlenen etkinliklerle tüm güne yayıldı. 9 Eylül törenleri, TürkYıldızları’nın nefes kesen gösterisi, Fener Alayı, konserler, havai fişek ve ışık gösterileriyle İzmir’e tarihi günlerinden birini yaşattı. Gecenin sürprizi ise İstanbul’dan geldi. İzmir'in kurtuluş günü ilk kez kent dışında da büyük bir organizasyonla kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül kutlaması, Gündoğdu Meydanı'ndaki dev ekranlara yansıdığında alandaki coşku doruğa ulaştı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmirlilerin kurtuluş bayramını canlı yayında kutladı. 9 Eylül'ün sadece İzmir'in kurtuluşu değil, bir milletin uyanışı olduğunu belirterek, "Bu tarihi günde İstanbul'dan İzmir'e selam olsun" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Beylikdüzü'nün İzmir sınırları dışında 9 Eylül'ü bir bayram olarak kutlayan ilk ilçe olduğunu vurgulayarak İmamoğlu'na teşekkür etti.

 

Kordon, Fener Alayı ile aydınlandı

9 Eylül’le özdeşleşen Fener Alayı yürüyüşü ile birlikte heyecan doruğa ulaştı. Ellerinde meşaleler taşıyarak Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüyen gençlere Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları vevatandaşlar eşlik etti. Güzergah üzerinde bekleyen binlerce İzmirli, Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun marşlarıyla yürüyen Fener Alayı’nı, ellerindeki bayrakları sallayarak coşkuyla selamladı.

 

Başkanlar el ele

Fener Alayı’nın ardından Gündoğdu Meydanı'nda Devlet Opera ve Balesi, Koro, Solo ve Orkestrası sahne aldı. 130 sanatçıdan oluşan dev koro, Onuncu Yıl Marşı'nı Başkan Aziz Kocaoğlu ve törene katılan belediye başkanlarıyla birlikte seslendirdi. Gecenin sonunda ünlü sanatçı Selda Bağcan İzmirlilerle buluştu. En güzel şarkılarını 9 Eylül için seslendiren sanatçıya, İzmirliler de hep bir ağızdan eşlik etti.

 

 

92 yıldır direnişin kenti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meydanda yaptığı konuşmada kurtuluş bayramını kutlayan İzmir'in 92 yıldır direnişin kenti olduğunu belirterek, "Hep birlikte Atatürk'ün yolunda yürüyoruz.  Bu yoldan bizi hiçbir kuvvet döndüremez. Dünya var oldukça Atatürk ilke ve inkılâpları İzmirliler tarafından korunacaktır. Hep beraber ant içeriz"diye konuştu
 
 

Türk Yıldızları sahnede

9 Eylül etkinliklerinin en heyecanlı anları Türk Yıldızları’nın gösteri uçuşu sırasında yaşandı. Gündoğdu Meydanı’nda toplanan İzmirliler, kentin üzerinde birbirinden zor ve tehlikeli manevraları büyük bir uyum içinde sergileyen uçakların gösterisini nefeslerini tutarak izledi. Türk Hava Kuvvetleri’nin disiplin ve etkinliğinin anlatılmasını hedefleyen Türk Yıldızları, 9 Eylül kutlamalarına ayrı bir renk kattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gece düzenlenen törenler sırasında Türk Yıldızları’nın gözü pek pilotlarına birer teşekkür plaketi verdi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv